Zierikzee Schouwen Duiveland

Fascinerende landschappen Evenement verlopen
Bekijk meer

Fons Kern legt tijdens zijn reizen landschappen vast in foto’s en laat daarin bijzondere kleuren, tinten en sferen zien. Tot en met zondag 1 december is nu een fototentoonstelling te zien van hem in de Cornelia Stichting aan de Emil Sandströmweg 2 in Zierikzee.

Vooral door IJsland is Fons enorm gefascineerd. Een aantal jaren geleden was hij voor het eerst in IJsland met een rondreis. Daar moest hij vaak snel zijn foto’s maken, omdat de groep verder moest. Ondanks deze snelheid maakte hij prachtige opnamen. Hij is zo door IJsland gegrepen, dat hij er voor de vierde keer terug is geweest en in het voorjaar wil hij opnieuw naar IJsland, waar ‘zijn fotografisch hart ligt’.
Naast foto’s van IJsland is in deze tentoonstelling een mooie serie foto’s te zien van natuurgebied De Slikken op Goeree Overflakkee en foto’s gemaakt in Italië, België, Polen, Turkije, Spanje, Portugal, Noor
wegen en diverse andere landen. Net als het landschap zijn ook de foto’s indrukwekkend, ze geven de sfeer perfect weer. Het grote formaat van 60 bij 90 cm werkt daar zeker aan mee. De tentoonstelling is dagelijks te zien van 10.00 tot 20.00 uur, op zondag van 13.00 tot 20.00 uur.