Film by the Sea Evenement verlopen
Bekijk meer

13 t/m 22 september beleeft Film by the Sea alweer haar 21e editie. Je kunt in CineCity Vlissingen tien dagen lang genieten van meer dan honderd films uit alle hoeken van de wereld. Eén groot filmfeest is het. Ben je een filmfanaat, dan kun je toch gauw zo’n vier á vijf films per dag meepakken. Maar je kunt ook lekker één filmpje pakken en daar samen eindeloos over napraten op een terrasje aan de Vlissingse boulevard. Ook heerlijk!

Wat is er te zien?
Tijdens Film by the Sea 2019 kun je genieten van spraakmakende voorpremières, unieke themaprogramma’s en aansprekende boekverfilmingen. De komende editie is de eerste onder leiding van de nieuwe directeur Jan Doense. Hij nam het stokje over van Leo Hannewijk, die er 20 jaar de scepter zwaaide. De kern van het festival blijft onveranderd, maar de komst van Doense brengt ook een aantal accentverschuivingen met zich mee. Zo zijn er meer documentaires te zien en is er een nieuw jongerenprogramma met Late Night Movies. Ook leuk: zondag 15 september is er een openluchtvoorstelling op het Badstrand van ‘Jaws’.

Film en Literatuur
Hét thema van het festival is film en literatuur. Dat betekent dat er sowieso veel boekverfilmingen te zien zijn. Ook is er een competitie waarin meerdere van deze verfilmingen meedingen naar de Film by the Sea Award. De jury die beoordeelt wie de award wint, bestaat zowel uit schrijvers als mensen uit de filmwereld. Je kunt dus zomaar een bekende schrijver tegen het lijf lopen in de bioscoop. 

Storytel Boekenbal
Film by the Sea staat naast films ook bekend om de geweldige feesten die georganiseerd worden. Op zaterdag 14 september is het Storytel FilmBoekenbal. Het thema deze avond is CINÉMA, waarbij musique, burlesque, film, show, glitter en glamour de hoofdrol spelen! De avond begint met ontvangst met bubbels. De filmvoorstelling begint om 21.00 uur en daarna barst het feest los. Speciaal voor deze avond wordt de feestlocatie in CineCity extra mooi en compleet in stijl gedecoreerd. Het is een avond vol spannende walk-arounds, entertainment en livemuziek.

Praktische info
Het programma staat begin september online op filmbythesea.nl en vanaf dan zijn tickets voor alle voorstellingen te koop.