Foodtruckfestival Cuisine Machine Evenement verlopen
Bekijk meer

Pinksteren betekent dat het weer genieten is van fantastisch lekker eten in Vlissingen tijdens Cuisine Machine. Vier dagen lang verandert de Machinefabriek (aan de Willem Ruysstraat) in een groot en gezellig festivalterrein tijdens het grootste culinaire carnaval van Zuidwest-Nederland. Entree is gratis.

Anders dan anders foodfestival   
Cuisine Machine is een anders dan anders foodfestival. Je ziet vaak dezelfde foodtrucks voorbijkomen op de festivals, maar hier vind je nog een bijzonder en authentiek aanbod. Dat komt enerzijds doordat de organisatoren veel met lokale bedrijven samenwerken die hier in kraampjes staan. Je kunt hier een echte Zeeuwse culinaire ontdekkingsreis meemaken. Anderzijds staan er ook veel internationale trucks. De deelnemers komen uit zeven verschillende landen. Ook daar vallen allerlei zalige gerechten te ontdekken.

Machinefabriek
En dan is er nog die bijzondere setting. Direct aan het water bij de Machinefabriek: een bijzonder stukje industrieel erfgoed. De locatie wordt opgeleukt met gezellige lange tafels, vrolijke lampjes en heel veel springkussens voor de kids. En natuurlijk zijn er ook nog muzikale optredens.

Het grootste culinaire carnaval is een bijzonder origineel foodfestival. Allereerst is er de locatie: de Machinefabriek in Vlissingen. Die mooie setting van industrieel erfgoed geeft het geheel gelijk sfeer en je staat er in geval van regen ook lekker droog.

Food, maar dan anders
Ten tweede vind je hier een ander food-aanbod dan op de geijkte foodtruckfestivals. Ze halen deelnemers uit het buitenland en daarnaast zijn er veel lokale deelnemers met fantastische streekproducten. In de Machinefabriek kun je een Zeeuwse culinaire ontdekkingsreis beleven met hun gerechten. Tip voor mosselliefhebbers: het Zeeuws Mosselhuis staat er weer met allerlei lekkers.

Optredens
Tussen het genieten van hapjes, drankjes en lekkere snacks is er ook vermaak. Van singer-songwriters en bandjes tot paaldansen. Voor de kinderen zijn er volop springkussens.

Entree is gratis. Je betaalt voor je gerechtjes en eenmalig voor je drinkglas.

cuisinemachine.nl