Dreischor Schouwen Duiveland

Gezellige Vlasdag in Dreischor Evenement verlopen
Bekijk meer

Op zaterdag 20 augustus 2016 viert Dreischor Vlasdag. Wie er vaker is geweest, weet wat hem te wachten staat: oude ambachten, braderie en muziek. Dit jaar is er een bijzonder evenement..

Een ‘linnen’ huwelijksceremonie
Om 12 uur is er een huwelijksceremonie ‘in vlas’. De bruid en bruidegom zijn geheel in linnen (vlas) gekleed en ook veel gasten zullen linnen kleding dragen. De stoet vertrekt vanuit het Streek- en Landbouwmuseum Goemanszorg naar de Adriaanskerk, waar de ceremonie gehouden wordt. Er is muziek en dans. De bruidsjurk komt van het nieuwe merk C_Bilt uit Zeeuws-Vlaanderen. C_Bilt promoot vlas als Zeeuwse grondstof voor een moderne nieuwe linnen kledinglijn.

Als de ceremonie begint, is de Vlasdag zelf al in volle gang, om 11 uur bracht fanfare Crescendo haar concert ten gehore. Aan de Ring laten een mandenmaker, touwslager, palingroker, pottenbakker, kantklosster en natuurlijk de vlassers zelf hun oude ambacht zien. En er zijn naast bekende snacks ook (h)eerlijke streekproducten verkrijgbaar.

Goemanszorg, met het gezellige terras is toegankelijk tegen gereduceerd tarief en Rana Natuurpark bij het Groene Kikkertje is zelfs gratis. Ook voor de rondleidingen bij Wijnhoeve de Kleine Schorre (12.00, 14.00 en 16.00 uur) hoef je vandaag niets te betalen. Vergeet niet ook even naar de oude houtzagerij op Beldert te gaan voor een rondleiding en demonstraties houtbewerken.

De Vlasdag eindigt met het concert door het Vlasdag Orkest om 16.00 uur.

 

uzikale afsluiting van deze vlasrijke dag.