Het Belfort Evenement verlopen
Bekijk meer

Koffieconcerten in het belfort van Belfort

Iedere derde zondag van de maand wordt in de Raadzaal van het Belfort op de Groote Markt te Sluis een koffieconcert georganiseerd door de Stichting Johan Hendrik van Dale. De toegang is gratis, de koffie en het gezellig napraten na afloop ook. De aanvang: 11:00 uur. De Stichting organiseert in de Raadskelder kleine, vaak bijzonder interessante exposities.www.belfortsluis.nl.

zondag 20 oktober 2019:
Ragazze Quartet. Klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en van het hoogste niveau. Met een spraakmakende programmering en innovatieve zijstappen naar theater, dans en literatuur. Met optredens die appeleren aan alle zintuigen slaagt het Ragazze Quartet erin om zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer in dit genre aan zich te binden. Met Rosa Arnold (viool), Jeanita Vriens (viool), Annemijn Bergkotte (altviool) en Rebecca Wise (cello)

zondag 17 november 2019:
Brisk Brisk is een term uit de Engelse Concertmuziek. Deze aanduiding voor tempo en sfeer komt veel voor in de muziek van Purcell, Locke en tijdgenoten. Het woord betekent, levendig, wakker en snel. Dat is ook precies wat Brisk is: een energiek, inventief en vernieuwend blokfluit-ensemble. Oude en nieuwe muziek wisselen elkaar voortdurend af. Het kwartet maakt bewerkingen van onbekend oud repertoire en speelt ook erg veel nieuw voor hen gecomponeerd werk. Onverwachte muzikale combinaties en een vleugje humor creëren nieuwe luisterervaringen.

Expo:
Tot en met 26 oktober 2019 is in de Raadskelder nog de expositie Jong Talent, Bart Kok en Klaas Jonkman te zien. Daarna wordt de tentoonstelling ‘Vaste Voet in Vlaanderen (Gemeente Sluis)’ ingericht. De opening is op zaterdag 2 november. In Museum Het Belfort is naast de vaste opstelling ook een kleine expositie over de bevrijding in 1944 van Sluis en Sint Anna ter Muiden te zien.

Tags: