Highlandgames by the Sea Evenement verlopen
Bekijk meer

De Highland Games Vereniging Zeeland organiseert op 19 augustus 2018 voor de 3e maal de ‘Highland Games by the Sea’. Dit unieke evenement vindt wederom plaats op het terrein van Strandbrasserie ‘De Landing’ te Baarland.

Sterke mannen en vrouwen, gekleed in schotse kilts, voeren diverse krachtproeven uit. Denk hierbij aan boomstamflippen, steenstoten, de zgn. stones of manhood (stenen tot 120kg!), gewicht hooggooien en tonheffen. Daarnaast zal het touwtrekken beslissen welk team de felbegeerde trofee mee naar huis neemt.

 

 Om 12:00 zullen de Highland Games officieel geopend worden door burgemeester Dijksterhuis door middel van een kranslegging bij het oorlogsmonument op de dijk. Tevens zal hierbij een schotse oorlogsveteraan (95) aanwezig zijn, welke in 1944 met een Buffalo is ‘geland’ op Amber Beach. Dhr. Anderson is één van de laatste, nog in levend zijnde, veteranen van de 52ste (Lowland) Divisie.

Naast de games zal het terrein bestaan uit een grote braderie, diverse kinderactiviteiten, oude legervoertuigen en livemuziek. Ook zal er de hele dag een woodcarver zijn kunsten laten zien. Vanaf 18:00 zullen “The Juke Joints” hun muzikale klasse laten horen in de feesttent.