Kerstconcerten en muziek rond de feestdagen Evenement verlopen
Bekijk meer

Kerst, het einde van alweer een jaar… december barst van de bijzondere momenten om te vieren. Je kunt in feestmaand december en begin januari op Walcheren en de Bevelanden op heel veel plaatsen terecht voor mooie concerten. We zetten het (zeer grote) aanbod voor je op een rij.

8-12 en 22-12: Orgelvesper, Goes
In de sfeervolle Grote of Maria Magdalenakerk in hartje Goes is de adventsperiode een tijd voor contemplatie en bezinning, maar ook voor muziek. Speciaal voor de liefhebbers van orgelmuziek zijn er de Orgelvespers  met prachtige werken op het schitterende Marcussenorgel van de Grote kerk.
Aanvang: 17.00 uur
goesisgoes.nl

15-12: Anúna, Veere
Wát een gouden combinatie qua locatie en performance. In de Grote Kerk komt de haast magische a-capella zang van Anúna perfect tot zijn recht. De kostuums, het kaarslicht: alles draagt bij aan een bijzondere ervaring. En die komt heel dichtbij, want de zangers en zangeressen bewegen zich al zingend door de kerk. Je wordt dus letterlijk omringd door een klankentapijt van loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve Gregoriaanse liederen.
Aanvang: 15.00 uur
grotekerkveere.nl

15-12: Het Grote Kerst-Bell Experiment, Goes
Het Grote Kerst-Bell Experiment is een concert waarbij zoveel mogelijk verschillende stijlen/artiesten muziek gecombineerd worden met De Bellringers – van een brassband tot een gospelkoor. Het belooft één groot spektakel te worden!
Aanvang: 20.00 uur
goesisgoes.nl

15-12: Kerstconcert Brassband Wilhelmina, Colijnsplaat
In hun vaste stek, Dorpshuis De Brug (Havelaarstraat 101) komt deze levendige brassband samen voor een kerstconcert met verteller en lekkere meezingkerstliedjes voor iedereen.
Aanvang: 15.00 uur

15-12: Koorvesper, Goes
In december biedt de Grote of Maria Magdalenakerk gastvrij ruimte voor stilte, meditatie en gebed. Daarnaast is er ook ruimte voor muziek, zoals vandaag door de Maria Magdalena Cantorij o.l.v. Rutger Valentijn Mauritz.
Aanvang: 17.00 uur
goesisgoes.nl

17-12: The Choir of Clare College, Vlissingen
Sinds de oprichting in 1972 heeft The Choir of Clare College internationaal veel faam en aanzien verworven als een van de beste University Choirs ter wereld. Voor deze decemberavond werd een boeiend programma samengesteld waarbij de nadruk ligt op traditionele Christmas Carols.
Aanvang: 20.00 uur
muziekpodiumzeeland.nl

20-2: Irish Christmas – An intimate evening, Vlissingen
Als de Ieren kerst vieren kan dat alleen maar uitmonden in een onvergetelijk muzikaal feest. Laat dat maar aan de grootmeester van de traditionele Ierse muziek, Fergal Ó Murchú over. Met dit muzikale hoogtepunt wenst de St Jacobskerk iedereen een ‘Nollaig Shona Duit (vrolijk kerstfeest).
sintjacobskerk.nl

20-12: Swinging Affair Big Band, Middelburg
De Swinging Affair Big Band weet hoe je moderne, jazzy versies van de leukste kersmuziek maakt. Groots, meeslepend en tot in de puntjes muzikaal dik in orde. Dat wordt echt een heerlijk concert.
Aanvang: 20.30 uur
despotmiddelburg.nl

21-12: Jingle Bells Sing Along, Vlissingen
Het mooiste kerstkoor ben je zelf! Lekker meezingen met de mooiste kerstliedjes onder muzikale begeleiding van de meer dan fantastische Grandpa Nick’s Sessieband.
Aanvang: 20.00 uur
vlissingenwonderstad.nl

21-12: Messiah – G.F. Händel, Oratorium Vereniging Middelburg, Middelburg
In de Zeeuwse Concertzaal kun je een van de bekendste oratoria van deze meestercomponist bijwonen. En zoals de traditie betaamt, sta je natuurlijk even op voor het Halleluja-koor.
Aanvang: 19.30 uur
zeeuwseconcertzaal.nl
 
22-12: Kerstkoffieconcert Yule, Rilland
Zigeunerensemble Kalinka en Emilia Kirova zorgt bij Podium Reimerswaal voor een onvergetelijk koffieconcert. Er komen bekende en minder bekende kerstnummers voorbij en heel veel muzikaal vuurwerk!
Aanvang: 12.00 uur
podiumreimerswaal.nl

22-12: Twinkel twinkel Kleine Ster, Vlissingen
Het CCXL Theater biedt een kerstconcert speciaal gericht op kinderen. In de donkere dagen rond Kerstmis zingt Ageeth de mooiste Nederlandse en Engelstalige kerstliedjes zoals: ‘Stille nacht’, ‘Jingle Bells’, en ‘Twinkel, twinkel, kleine ster’.
Aanvang: 15.00 uur
cinecity.nl/theater

24-12: A Festival of Lessons and Carols, Goes
De oorspronkelijk uit Cambridge afkomstige traditie van deze kerstviering is ruim honderd jaar oud en inmiddels wijdverbreid. Ook in Zeeland kun je rond de Kerst altijd wel ergens genieten van Lessons and Carols. Deze dag kun je terecht in de Grote of Maria Magdalenakerk.
Aanvang: 20.30 uur
goesisgoes.nl

26-12: Kerstconcert Oostkerk: 'Franse Noëls', Middelburg
In de prachtige Oostkerk geniet je van mooie Franse Noëls tijdens een feestelijk kerstconcert. Muziek komt van het historische De Rijckere-orgel (1783) met medewerking van sopraan Marlotte van ’t Hoff. Entree is gratis; er wordt wel gecollecteerd.
Aanvang: 16.00 uur
deoostkerk.nl

27-12: Orgelconcert - La nativité du Seigneur, Goes
In de Grote of Maria Magdalenakerk kun je terecht voor negen meditaties over de geboorte van Jezus, van Olivier Messiaen. Als mooi extraatje zie je ook een animatiefilm gebaseerd op pasteltekeningen van Charles Blanc-Gatti.
Aanvang: 20.00 uur
muziekindegrotekerkgoes.nl

1-1: Orgelconcert - Een gelukkig nieuwjaar met Bach, Goes
Nieuwjaars-Bachconcert met muziek van Johann Sebastian Bach op het Marcussen-orgel in de Grote Kerk in Goes door stadsorganist Arno van Wijk.
Aanvang: 16.00 uur muziekindegrotekerkgoes.nl