Kerstconcerten Evenement verlopen
Bekijk meer

  • Fotografie: Iris
  • Fotografie: Iris

De kerstperiode is er altijd één waarin veel koren en orkesten hun kerstrepertoire brengen. Ook dit jaar zijn er diverse concerten. Een kleine, diverse selectie:

Kerst met Trijntje Oosterhuis

Op 16 december treedt Trijntje Oosterhuis op in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Ze brengt een akoestisch programma met kerstliedjes in de Amerikaanse traditie zoals Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en Stevie Wonder dat ook deden. Kortom, een soulvolle avond.

Kaarten à 30 euro via www.theatersaanzee.com of aan de zaal (indien niet uitverkocht).

 

Kerstconcert Grandisono

Op zaterdag 17 december zijn Salonorkest Grandisono, sopraan Marike Verbeek en bariton Wiebe-Pier Cnossen te horen in de kerk aan de Ring van Noordgouwe. Gezamenlijk brengen zij een combinatie van bekende en minder bekende kerstliederen. Salonorkest Grandisono speelt geregeld voor het koninklijk huis. Voor Schouwen-Duiveland heeft het orkest een uitzonderlijk kerstconcert samengesteld, waarbij het ook sopraan Marike Verbeek en bas-bariton Wiebe Pier Cnossen zal begeleiden. Aanvang 20.00 uur, toegang 10 euro.

 

Ceremony of Christmas Carols

Op vrijdag 23 december is de traditionele Ceremony of Christmas Carols te beluisteren in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Verschillende koren, begeleid door het orgel, zingen de liederen die in Engeland bij deze dienst horen. Tussendoor zijn er korte lezingen. Kaarten à 25 euro via toegangskaartjes.nu of aan de zaal (indien niet uitverkocht).