Kunstexpositie Belfort Sluis van Jonkman & Kok Evenement verlopen
Bekijk meer

De jonge kunstenaars Jonkman & Kok delen van 21 augustus t/m 20 oktober 2019 hun werk binnen het museum het Belfort in Sluis.

Jonkman
Klaas Jonkman (1990) is opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht van 2010-14 Bachelor of Arts en Master of Fine Arts aan KASK Gent 2016, in between het Sydney College of Fine Arts Exchange Program 2013. Hij ontving in 2017 een stipendium van het Mondriaan Fonds en in 2019 werd hij geselecteerd voor de Art Rotterdam Mondriaan Prospects & Concepts. 

Klaas schildert series over de ondergang van het koraalrif in Australië getiteld CORALS en eveneens een serie over FIREFLIES (vuurvliegjes), via een spel van licht en schaduw als schilderkunstig fenomeen, een spel van contrasten op een stuk linnen via een lik verf. Het gloeien komt van binnenuit, water, licht en reflecties in een ruimtelijk compositie patroon gecomponeerd. Meestal schildert hij op vrij grote formaten in olieverf op linnen. 

Kok 
Bart Kok (1985) is opgeleid aan de Akademie Sint Joost in Breda 2008-2012 Bachelor en Master of Fine Arts aan het Sint Lucas College te Antwerpen 2013-15. In 2016 ontving hij de Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst. Hij maakt frequent gebruik van referenties naar de kunstgeschiedenis en verwijst op humoristische wijze hiernaar in bijvoorbeeld zijn serie Pipe Smoking schilderijen. 

Zijn concept is het schilderen op zichzelf, waarbij hij leent uit diverse stijlen zoals vanVincent van Gogh, De Chirico, Raveel, DeKeyser e.d. . Hij schildert in kleurige dikke verflagen romantische ideeën over de kunstenaar, de tragische held, eenzaam, dronken, filosoof, pijprokend...Het idee van de dode kunstenaar symboliseert zich in schedels en skeletten, Memento Mori- Vanitas schilderijen en bijvoorbeeld HelloVincent, een conversatie tussen de dode en de levende kunstenaars. 

Meer info
Openingstijden en entreeprijzen zijn te vinden op de website van Belfort Sluis.