Kustmarathon Zeeland Evenement verlopen
Bekijk meer

Het mooiste én zwaarste loopevenement van Nederland. Het wandel- en hardloopevenement vindt plaats over strand en duin van Burgh-Haamstede naar Zoutelande.

Ladies en kids
In het marathonweekend zijn er allerlei sportieve activiteiten langs het parcours. Vrijdag 5 oktober vindt de start plaats met een Ladies Run van vijf of tien kilometer. Zaterdag zijn er eerst een Kids Marathon en kunnen mountainbikers het hele parcours afleggen.
 
De marathon
Maar het programmaonderdeel waar het allemaal om draait, is natuurlijk de hardloopmarathon. Het wordt niet voor niks de zwaarste van Nederland genoemd. Het lijkt wel of de lopers altijd tegenwind hebben en mul zand en hoge duinen maken de tocht van ruim 42 kilometer er niet makkelijker op. De lopers vertrekken om 12.00 uur in Burgh-Haamstede en in Zoutelande is er een feestelijk onthaal bij de finish.

Gezellig wandelen op zondag
Op zondag doen de lopers iets langer over het parcours, want rennen is uit den boze bij de Wandelmarathon. Zaterdag is het sportieve hoogtepunt, maar zondag is het hoogtepunt qua gezelligheid. Er staan altijd heel veel mensen langs het parcours en er is ook op meerdere plekken muzikale ondersteuning. En natuurlijk wordt er aan de finish weer een groot feest georganiseerd voor het publiek en de mensen die over de finish komen.

Supporteren
Als supporter kun je prima de marathons volgen. Langs het parcours is er een goede sfeer en veel publiek. Bij Domburg op de duinen en Westkapelle op de Zeedijk is het altijd gezellig.