Schouwen Duiveland Schouwen Duiveland

Laat je verrassen door de musea Evenement verlopen
Bekijk meer

  • Fotografie: Iris
  • Fotografie: Iris
  • Fotografie: Iris

Kinderen vinden musea vaak leuker dan hun ouders denken. Verschillende musea op Schouwen-Duiveland blijven in de winter geopend en dus kunnen de ouders de proef op de som nemen.

Zo is het Cameramuseum in Zierikzee elke middag, behalve maandag, geopend. Kinderen kunnen er een leuke speurtocht doen en de hele familie kan in klederdracht op de foto. Wel even een afspraak maken via 0111 412694.

Ook het Stadhuismuseum is, behalve maandag, elke dag geopend. Er zijn speurtochten voor verschillende leeftijden. En natuurlijk ga je een keer op woensdag- of zaterdagmiddag mee naar het Gravensteen, het best bewaarde geheim van Zierikzee. Er komt weer Winter op Zolder tentoonstelling met kunstenaars die een relatie met Schouwen-Duiveland hebben (vanaf 1 februari) en t/m 12 februari kun je de aanwinsten 2012-2015 bekijken. Vanaf 14 december t/m 6 maart is er een overzichtstentoonstelling te zien van schoolplaten van tekenaar H.J. Wolter. Museum de Burghse Schoole, in Burgh-Haamstede, heeft ook schoolplaten van Wolter. Daarom is dit museum van 27 t/m 30 december en van 4 t/m 7 januari van 13.00 ’s middags geopend. Het is op die gemeenschappelijke openingsdagen mogelijk om een combikaartje te kopen.

In Brouwershaven is het Brouws Museum, met een heuse goudschat en veel maritieme informatie, in principe elke werkdag ‘s middags geopend. Het is raadzaam vooraf te bellen, om er zeker van te zijn dat er voldoende museumvrijwilligers zijn: 0111 691342.

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk is tijdens de schoolvakanties alle dagen geopend, buiten de vakanties op maandag gesloten. In die vakanties zijn er altijd extra activiteiten zoals inloop breiworkshops voor kinderen en volwassenen en knutselmiddagen in de kerstvakantie. Er zijn rondleidingen en kinderen kunnen er speurtochten doen. Ook in de voorjaarsvakantie zijn er diverse workshops. Bijzonder is de toneelvoorstelling Stormkracht. Te zien op 28 en 29 december en 4 en 6 januari om 11.30 en 14.00 uur. Alle activiteiten zijn gratis voor de museumbezoekers. Op zaterdag 4 februari organiseert het Watersnoodmuseum zijn jaarlijkse Open Dag met allerlei activiteiten. Het museum is dan gratis toegankelijk.

Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg in Dreischor opent in de voorjaarsvakantie (25 februari t/m 5 maart, niet op maandag) zijn deuren. Ook daar kunnen kinderen een speurtocht maken.

 

Op www.museaschouwenduiveland.nl zijn alle afzonderlijke websites van de musea te vinden. Met de meest actuele informatie en openingstijden tijdens feestdagen.