Knokke-Heist Zeeuws-Vlaanderen

Lichtkunstwerken in Knokke-Heist tijdens de eindejaarsperiode Evenement verlopen
Bekijk meer

Van 5 december tot en met 3 januari organiseert Knokke-Heist Light ART, een lichtkunstfestival. Verschillende lichtkunstenaars lieten zich inspireren door de grote meesters van de kunst, zoals o.a. Keith Haring en Van Gogh. Je kan op elk punt van het parcours starten, zodat er steeds een veilige bezoekersstroom is.

Meesters van de kunst
Dit jaar wordt het lichtkunstfestival omgedoopt tot ‘Light ART’. Knokke-Heist heeft altijd een bijzondere aantrekkingskracht uitgeoefend op artiesten, architecten, beeldhouwers en schilders. Op de meest onverwachte locaties tref je kunst aan. Bovendien kan je in een straal van 1 km² meer dan 85 galeries terugvinden. Light ART sluit daar naadloos op aan en zorgt voor de kers op de taart met minstens 8 lichtkunstwerken. Je merkt in elk kunstwerk de invloed van grote kunststromingen en ontdekt al snel de link met enkele wereldbekende kunstenaars.

Kinderparcours
Ook voor de allerkleinsten is een leuk en leerrijk parcours uitgedacht. Zij kunnen op een speelse manier kennismaken met de grootste kunstenaars aller tijden. De kunstwerken spreken tot de verbeelding en zorgen voor extra magie tijdens de wandeling.