Terneuzen Zeeuws-Vlaanderen

Lucien van Impe & Filip Osselaar Evenement verlopen
Bekijk meer

Hoe moet je deze activiteit omschrijven. Is het een lezing? Is het theater? Is het meer een gesprek? Een interview wellicht? Gaat het over het onderwerp zelf? Of mag je het breder zien en gaat het over de vloeibaarheid van identiteit en het mechanisme van de leugen.

Gaat het over het onderwerp zelf? Of mag je het breder zien en gaat het over de vloeibaarheid van identiteit en het mechanisme van de leugen. Filosofische of psychologisch thema dus. De aanleiding: De voormalige Spaanse topwielrenner José Manuel Fuente, grote rivaal van o.a. Eddy Merckx en Lucien Van Impe, stierf in 1996. Zeven jaar later werd Van Impe, door een man die beweerde Fuente te zijn, uitgenodigd voor een etentje in Geraardsbergen. Het werd een prettig gesprek over de wielertijd van toen. Er werden zelfs foto’s genomen. Maar hoe kon dat? In 2017 volgde er zelfs een tweede uitnodiging. Was hier iemand uit de doden opgestaan? Of hadden we het over een fantast of bedrieger? Auteur Filip Osselaer ging op zoek naar de waarheid. Tot in Spanje, bij de familie van Fuente, maar ook bij alle getuigen en betrokkenen in dit ongelofelijke verhaal. Een thriller uit het wielrennen wordt zo boeiende samenkomst. Vrijdag 25 oktober 2019 tussen 19:00 en 22:00 uur in Porgy & Bess, Noordstraat 52, 4531 GJ Terneuzen. Kaarten: € 10. Info: www.porgyenbess.nl
Rob de Wijk De Chinese wereldorde komt eraan. Ook in Porgy & Bess, op woensdag 30 oktober 2019, 19:00 – 22:00 uur, kaarten € 5: Rob de Wijk, hoog
leraar internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden, oprichter van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies.
Rob de Wijk houdt zich bezig met geopolitiek en internationale veiligheid. Hij spreekt deze avond over zijn laatste boek ‘De nieuwe wereldorde’. In 2049 moet de ‘Chinese droom’ zijn uitgekomen: China is dan de leider van de wereld. In een fascinerend betoog vol persoonlijke ervaringen betoogt Rob de Wijk dat dit gaat lukken. Als China het mondiale machtsspel behendig speelt en koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie van Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence, zal het de wereldorde gaan bepalen. Hoe dit tij te keren, wordt het belangrijkste vraagstuk van onze tijd.