Middelburg VÓLkoren Evenement verlopen
Bekijk meer

Ze noemen zich het grootste en leukste koorfestival van Zeeland en omstreken. Tijdens het festival wordt er overal in de Middelburgse binnenstad gezongen door allerlei verschillende koren. In winkels, op de pleinen, op de rondvaartboot, zomaar in de winkelstraten en overal in de eeuwenoude Abdij.

Het eerste weekend van juni is al jaren een feest in Middelburg. Overal in de stad treden dan koren op. Gewoon op straat, op de rondvaartboot, in de abdij of tussen het winkelende publiek. Middelburg VÓLkoren brengt muziek heel erg dichtbij. Het mooie van het evenement is dat het aanbod heel erg breed is. Er zijn koren met een klassiek repertoire, maar er zijn er ook die gaan voor Nederlandstalige meezingers, discoklassiekers of pop. Je wordt constant verrast. 


Zingen door de jaren heen
Toen in 1999 Middelburg VÓLkoren begon, was de stad eigenlijk helemaal niet zo vol met koren. Er deden er tien mee. In twintig jaar tijd groeide het zangfestijn uit tot een heus fenomeen en dit jaar doen er maar liefst 186 koren mee. Een recordaantal. Dit jaar doen er ook flink wat koren uit het buitenland mee. Veel Belgische koren, maar je kunt ook Duitse, Spaanse en Noorse koren in actie zien.

middelburgvolkoren.nl