Middelburg Winterstad Evenement verlopen
Bekijk meer

  • Fotografie: Iris
  • Fotografie: Iris
  • Fotografie: Iris
  • Fotografie: Iris

In Middelburg worden de feestdagen erg uitgebreid gevierd. Heel december t/m 13 januari zijn er activiteiten in de binnenstad in het kader van Middelburg Winterstad. Ook zijn de winkelstraten vrolijk versierd met dennenbomen en feestverlichting.

Schaatsbaan

Op de Markt vind je de ijsbaan met als achtergrond het monumentale stadhuis: een prachtig plaatje. Bij de ijsbaan kun je ook terecht voor een warme chocolademelk of ander drankje. Rondom de Markt vind je een aantal overdekte terrassen in de vorm van blokhutten, waar je sfeervol kunt tafelen en genieten van een winterse borrel. Rond de ijsbaan worden verschillende activiteiten en optredens georganiseerd. Je komt hier eigenlijk nooit om ‘alleen maar even te schaatsen’.

Winterterrassen op het Tympaanplein en de Pottenmarkt

Vlakbij de Markt vind je een grote sfeervolle wintertent op het Tympaanplein. Met allerlei vintagemeubels is de tent enorm gezellig ingericht en je kunt er lekker borrelen en dineren. Dit is ook de locatie waar je met Oud en Nieuw terecht kunt voor de Hometown NYC-party. Even verderop aan de Pottenmarkt vind je ook een aantal mooie overdekte winterterrassen. Er vinden hier regelmatig optredens plaats.

Sliden en tuben op Plein 1940

Op Plein 1940 vind je een slide-/tubebaan. Met een band glijd je een besneeuwde heuvel af. Winterpret voor jong en oud.

Bierfestival en Vlooienmarkt op het Damplein

Het Damplein wordt een paar dagen omgetoverd tot een winters evenemententerrein. Je kunt hier voor de tweede keer terecht voor het Winter Bierfestival (15 en 16 december) met natuurlijk ook Middelburg 800-bier. Ben je meer van de wijn? Geen probleem. Er is dit jaar ook een Smaek van Winter en Wijn evenement (9 december) met onder andere POSsecco. En dan kun je op het Damplein ook nog eens Kerstvlooien.

Een actuele agenda met dagactiviteiten vind je op de website van de organisatie.middelburgwinterstad.nl