Mosseldag Yerseke Evenement verlopen
Bekijk meer

De derde zaterdag van augustus (18 augustus 2018) is het traditiegetrouw Mosseldag in hét mosseldorp van Zeeland: Yerseke. Van tien tot tien is er van alles te doen en te proeven. In feite is natuurlijk elke dag in mosseldorp Yerseke een mosseldag, maar één keer per jaar (dit keer zaterdag 18 augustus) wordt het extra gevierd tijdens de officiële Mosseldag. Nieuw dit jaar is dat het feest al iets eerder begint. Ook tijdens Yerseke by Night op vrijdag 17 augustus valt er van alles te genieten en te proeven in Yerseke.

Yerseke by Night
Een avond lang genieten en feesten in het hart van Yerseke bij de havens. Vlak bij de viskotters die allerlei heerlijks binnen brengen vanaf de Oosterschelde kun je proeven van verse coquilles en andere schaal- en schelpdieren. Jong en oud kan deze avond de maritieme en nautische wereld ontdekken en er heel veel van proeven. Er is een braderie met een maritiem karakter, een verlichte vlootschouw, je kunt schepen bezoeken en gerenommeerde bedrijven en koks verzorgen live-cooking evenementen. Daarbij spelen mosselen zeker een rol, maar je krijgt ook goed mee wat er nog allemaal voor zalig eten uit het water komt.

Mosseldag
Met een vlootschouw, braderie, vuurwerk, springkussens, kindervrijmarkt, Seafood Experience, rondvaarten, dweilbands en andere muziekoptredens is het programma van de Mosseldag overvol. En dan moet je ook nog tijd vinden om mosselen te proeven natuurlijk. Dat kan op het Mosselplein tussen de Koningin Julianahaven en Prinses Beatrixhaven.

Activiteiten
De Seafood Experience is uitgebreid. Je leert hier alles over de mosselteelt, maar ook kom je er van alles te weten over andere lekkernijen die men opvist uit de Oosterschelde. Ook bijzonder zijn de demo-rondvaarten met de Oesterbaron. Onderweg is het genieten van een mooi uitzicht, maar het mooiste is toch wel dat je zo van dichtbij meemaakt wat er allemaal komt kijken bij de mosselvangst. Tickets om mee te varen zijn online te koop via de site van de organisatie.

Meer mosselen
In Yerseke kun je eigenlijk altijd terecht voor mosselen. Er zijn talloze goede restaurants. De oesterputten zijn gratis te bezoeken en in het Oosterscheldemuseum leer je alles over de mosselvangst. Ook zijn er regelmatig rondleidingen en vaartochten waarbij je meer te weten komt over de mossel.

Tags: