Nieuwvliet Zeeuws-Vlaanderen

MuseumHuis 1912 in Nieuwvliet

Bekijk het leven van Pieter de Hullu en Saartje Brakman 

MuseumHuis 1912 geeft een mooi beeld van hoe de mensen leefden in de eerste helft van de 20e eeuw. (1900-1950). Geen televisie, geen computer. Een radio was er wel. En ook eenvoudige telefoon had Pieter al tot zijn beschikking. Je hoort de verhalen over die tijd van de vrijwilligers die je alle kamertjes laat zien. Smeuïge verhalen, anekdotes en wetenswaardigheden uit die tijd. Over het harde werken in een wereld zonder alle moderne gemakken. Kinderen vinden het ook prachtig of zelf zo’n klusje te doen. Koffiemalen bijvoorbeeld. Of klosje breien, gewogen worden op de bascule en even in de bedstede liggen. Superleuke geschiedenislessen. 

Vergeet tijdens je bezoek aan MuseumHuis 1912 niet de hoekjes en kastjes. Het zijn heuse mini-tentoonstellingen. Of kleed jezelf dan in de streekdracht van toen. In het museum is Cadzandse dracht aanwezig voor zowel mannen als vrouwen. Beweeg je dan net als Pieter en Saartje door het huis en maak de mooiste foto’s.

Voor het bezoek moet je wel vooraf een afspraak maken. https://bit.ly/2TmC0tp

Coronamaatregelen: Alle musea geven hun eigen invulling op maat aan de coronamaatregelen om zo te zorgen dat hun bezoekers zo veilig mogelijk zijn. Omdat deze maatregelen aan verandering onderhevig kunnen zijn, verwijzen we je naar de websites voor de meest up to date informatie 

 

 

 

Tags: