Nacht van de Nacht Middelburg Evenement verlopen
Bekijk meer

De laatste zaterdag van oktober (27 oktober dit jaar) gaan op veel plekken in Nederland de lichten uit tijdens de Nacht van de Nacht. Op Walcheren en de Bevelanden worden ook evenementen georganiseerd. Lees hier wat je kunt doen om het donker te vieren – we hebben als bonus ook nog twee leuke tips voor een sfeervol donker avondje in Zeeland dat je elke avond kunt doen.Nacht van de Nacht Middelburg
De Nacht van de Nacht in Middelburg, wat is dat nou precies? Het woord ‘belevenis’ dekt nog het best de lading, maar doet het ook tekort. Als je eenmaal in het donker van vuurkorf naar vuurkorf door de Middelburgse straten hebt geschuifeld, dan weet je wat we hier bedoelen. De laatste zaterdag van oktober is in Middelburg een van de gezelligste, spannendste en wonderlijkste avonden van het jaar.

Kaarsen en sprookjesfiguren
Op heel veel plekken in het centrum (bijvoorbeeld in etalages, op verscholen pleintjes, in de Abdij en de Abdijkerken) zijn voordrachten, muziek en performances. Je luistert naar een muziekoptreden tussen de lampen en kaarsjes; uit het donker duikt zomaar een sprookjesachtige dame naast je op terwijl een stoet aan bont verklede lawaaierige figuren voorbijkomt en voor je het weet, sta je naast een kampvuur naar een spannend verhaal te luisteren. Het kan allemaal op deze bijzondere avond. Overal gebeurt wel wat.

Proef de nacht
Wil je eens echt proeven wat je eet? Ga dan deze avond donker tafelen. Wat er op je bord ligt, zie je niet, maar de smaak komt dubbel en dwars binnenzetten. Een groot deel van de betere Middelburgse restaurants doet mee. Dit is een populair onderdeel van de Nacht van de Nacht. Wil je zeker zijn van een plaatsje, kijk dan op de site van de organisatie welke restaurants meedoen en reserveer tijdig.

nachtvandenachtmiddelburg.nl