Nieuwjaarsduik Domburg en Vlissingen Evenement verlopen
Bekijk meer

Fris het nieuwe jaar in met een Nieuwjaarsduik

Even een geruststelling voor iedereen die het écht niet ziet zitten: er is aan de wal ook altijd heel veel leuks te doen tijdens de Nieuwjaarsduiken. Maar, kom op, jij gaat toch ook wel even plonzend het nieuwe jaar in. Of ‘bin jie soms van suukergoed?’ zoals we in Zeeland zeggen. Je kunt in de directe omgeving op twee plekken terecht voor een officiële duik met voorzieningen en omkleedgelegenheid.

Domburg
Net buiten het centrum van het dorp, bij Strandpaviljoen Noordduine kun je om 14.00 uur terecht. Doorgaans
komen er zo’n 500 andere duikers naar deze Nieuwjaarsduik toe en daarmee is hij iets kleinschaliger dan Vlissingen, maar zeker niet minder gezellig. En de golven zijn hier, omdat het een Noordzeestrand is, beduidend hoger. Grote kans dat je hier ook boven de knieën flink nat wordt.

Liever duiken in Vlissingen? Dat kan ook.
Bij het Badstrand (Boulevard Evertsen) kun je vanaf 13.00 uur terecht. Het is altijd een bijzonder drukbezochte duik, dus red je het net niet om heel diep het water in te gaan en echt kopje onder te duiken, dan valt het niemand op. Er zijn allerlei gezellige zaken in de buurt waar je na afloop van de duik kunt opwarmen met een kopje warme choco of een lekker soepje.

 

Foto: Lisette van Peenen