Nieuwjaarsduiken Evenement verlopen
Bekijk meer

Ook in Zeeland kun je heel fris aan het nieuwe jaar beginnen. Op Walcheren kun je op twee plekken terecht voor een officiële duik. Bij Domburg en bij Vlissingen. Elk hebben ze hun eigen karakter, maar voor allebei geldt dat het er sowieso hartstikke gezellig is. Ook als je alleen maar komt kijken hoe anderen het water in plonzen.

Domburg
Je moet hier net buiten het centrum zijn. Bij Strandpaviljoen Noordduine verzamelen zich een stuk of 500 Nieuwjaarsduikers die om 14.00 de Noordzee in rennen om daar de hoge golven te trotseren. Het is een gezellig gebeuren met natuurlijk allerlei lekkere hapjes en drankjes waar je je na afloop aan kunt opwarmen.

Vlissingen
In Vlissingen gaan ze iets vroeger te water: om 13.00 uur. Je hebt hier veel bekijks, want de duik vindt plaats op het Badstrand, pal aan Boulevard Evertsen. Dit is een zeer druk bezochte duik en er staat altijd flink wat volk op de Boulevard om de duikers aan te moedigen. Er zit hier veel horeca en na afloop zijn er talloze gelegenheden waar je even lekker op kunt warmen met een stevige bak snert.

Warme duiken
Er zijn in de wintermaanden nog veel meer mooie momenten om lekker het water in te duiken. En daarbij hoef je je zeker niet tot 1 januari te beperken. Op Walcheren en de Bevelanden vind je op meerdere plaatsen fijne zwembaden: Zwemparadijs de Parel in Domburg , Zwemparadijs De Roompot in Kamperland, tussen Middelburg en Vlissingen vind je het Vrijburgbad en in Goes vind je. Omnium.