Zierikzee Schouwen Duiveland

Noord- als Zuidhavenpoort openen deuren Evenement verlopen
Bekijk meer

In de maanden juli, augustus en tot en met Open Monumentendag op 14 september zijn zowel de Noord- als Zuidhavenpoort in Zierikzee toegankelijk voor publiek.

Dit jaar zijn ook twee gevangeniscellen geopend. In de Noordhavenpoort is kunst te zien van Rijnhard Schregardus. Daarbij staat de Walk of Fame III met drie tijdlijnen in de poort. De eerste is de geschiedenis verhaallijn van 1900 tot heden. De tweede is een tijdlijn met beroemdheden en de laatste een tijdlijn met historische kostuums. Ze zijn van kostuummakers van eigen bodem en van de couturiers Fong Leng en Sjaak Hullekes. Er is een vitrine gevuld door de amateurvereniging voor archeologie van Schouwen-Duiveland.
Je komt er ook meer te weten over 800 jaar Stadsrechten en kunt er de portretten van graven Willem I en II bewonderen. Voor de kinderen zijn er lampjes voor in het gewelf. Als ze durven, mogen ze de foto in het schavot. Openingstijden zijn op dinsdag- donderdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.