Ontdek & Beleef Schouwen-Duiveland en Agenda Evenement verlopen
Bekijk meer

Ontdek en beleef Schouwen Duiveland en agenda

Barok Concert

Op 21 april speelt het Euterpe Baroque Consort, onder leiding van Bart Rodyns, werken van Caldara, Händel, Lawson, Johnson, Purcell en Bach. Aanvang 20.00 uur in de Driekoningenkerk aan de Ring van Noordgouwe. Entree, inclusief een consumptie, kost € 12,50, t/m 12 jaar gratis. De organisatie is in handen van de Stichting Kamermuziek Schouwen-Duiveland. Reserveren kan via mariondeleeuw@zeelandnet.nl.

Vroege vogels

Vind je het niet erg om een keertje vroeg op te staan tijdens je vakantie? Ga dan op 22 april om 8 uur mee met een gids van Natuurmonumenten. Je loopt door het gewoonlijk afgesloten Slotbos van Slot Haamstede, hoort vogels hun ochtendlied zingen terwijl vleermuizen hun slaapplaats zoeken. En wellicht zie je nog een ree of hert.

Geschikt vanaf 6 jaar. Doe stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee. Kijk voor prijzen en reserveringen op www.natuurmonumenten.nl/activiteiten en kies voor 22 april.

fiZi

Gezellig een avondje naar de film? Dat kan in Zierikzee. Aan het Kerkhof ZZ staat het filmtheater van Zierikzee. fiZi vertoont vrijwel elke avond een (filmhuis)film of documentaire. Op dinsdag en woensdag is er een (kinder)matineevoorstelling. Kijk op www.fizi.nl voor het programmaenreserveringen.

Rondwandeling Burgh

Vanaf 7 april is elke woensdag- t/m zaterdagmiddag van 13.00-16.00u Museum de Burghse Schoole in Burgh geopend. Je kunt er ook een rondwandeling kopen (€ 2,50) waarmee je op een veelzijdige manier het heden en verleden ontdekt. De wandeling is 2,5 kilometer en leidt onder meer over de Karolingische ringwalburg, door het dorp, het bos en langs duinen.

Weekmarkt

Zierikzee heeft het hele jaar door op donderdag van 8.00-16.00 uur zijn weekmarkt op het Havenplein. Met onder meer bloemen, planten, groenten, vis, kaas, kleding, kruiden, gereedschap, brood en Italiaanse delicatessen. Op zaterdag is er een kleine markt op parkeerterrein Scheldestraat. Je kunt er kaas, vis en groenten kopen.

Vanaf 25 april heeft Renesse weer zijn wekelijkse seizoensmarkt met verse producten, aangevuld met andere benodigdheden. De kramen staan er tussen 8.00 en 14.00 uur 

Klimbos Westerschouwen

Tokkelen hoog tussen de bomen? Dat kan in het weekeinde en tijdens de schoolvakanties in de Boswachterij Westerschouwen. Er zijn 6 parcoursen met samen zo’n 85 hindernissen. Vanaf 2 meter (voor kinderen vanaf 5 jaar) tot 8 meter hoog. Kijk voor de openingstijden en online reserveren (gewenst) op www.klimboszeeuwsehelden.nl

Boemelen over de dam

Het hele jaar door kun je elke zondag en dinsdagmet het Boemeltreintje vanaf de receptie van Port Zélande over de Brouwersdam rijden. Heen langs de Noordzee en terug via het Grevelingenmeer. Onderweg krijg je uitleg over het ontstaan van Port Zélande en de Deltawerken. Vertrek elk heel uur vanaf 11 uur, laatste rit: 17.00 uur. Duur circa 30 minuten met een uitloop als er zeehondjes te zien zijn.

Kunstrondje

Op zondag 29 april organiseren kunstenaars in de Westhoek hun eerste rondje kunst van het seizoen. Zes kunstenaars in de Westhoek openen tussen 12.00 en 17.00 uur hun atelier, beeldentuin of galerie. Kijk op www.kunst-rondje.com wie er meedoen en waar je hen kunt vinden.

Op de foto in klederdracht

Bij het Cameramuseum in de Visstraat 12 in Zierikzee kun je ouderwets op de foto in Zeeuwse dracht. Het museum heeft hiervoor een studio ingericht zoals Zierikzeese fotografen die hadden aan het begin van de twintigste eeuw. De studio is op de begane grond en toegankelijk voor rolstoelen. Prijzen vanaf € 12,50 (2 personen). Maak wel even een afspraak, T: 0111 412694.

Het Cameramuseum, met een collectie die de gehele ontwikkeling van de fotografie beslaat, is elke dag (behalve maandag) geopend van 13.00-17.00 uur. Een bezoek is altijd de moeite waard, www.cameramuseum.nl.

Agenda

Zaterdag 28 april

Renesse – jubileumconcert gemengd koor Cantare in samenwerking met Lezzom. Op het programma onder meer het Kyrie van Mozart, Rheinberger en Rossini, Jacobuskerk Renesse, aanvang 16.00 uur, toegang 10 euro.

 

Dinsdag 1 mei

Renesse – Frisparty For Ever Young voor jongeren tussen de 11 en 16 jaar, feestcafé De Zoom, Hogezoom 169. Tijden 19.00-23.00uur, tickets vanaf 5 euro via www.dezoom.nl/tickets of € 7,50 aan de deur.

 

Woensdag 2 mei

Zonnemaire – Grote Vijf Vaarexcursie Grevelingen met Staatsbosbeheer, Haven van Bommenede, 11.00-15.00u, € 45, t/m 12 jaar € 37,50. Info en boeken via www.staatsbosbeheer.nl/grevelingen kies activiteiten.

 

Donderdag 10 mei

Burgh-Haamstede – Hemelvaartmarkt, Noordstraat en Ring in Haamstede, 13.00-18.00u.

 

Zondag 13 mei

Zierikzee – Moederdag|Brocantedag, Havenplein 11.00-17.00u.

 

Zaterdag 19 mei

Zierikzee – Pinkstermarkt, centrum Zierikzee 10.00-17.00u.

 

Zondag 20 mei

Renesse – Pinkstermarkt, centrum 13.00-18.00u.

 

Maandag 21 mei

Burgh-Haamstede – Pinkstermarkt, Noordstraat en Ring in Haamstede, 11.00-17.00u.

 

Zondag 27 mei

Ouwerkerk – openluchtconcert Zeeuws Orkest, Watersnoodmuseum, Weg van de Buitenlandse Pers 5. Aanvang 15.00u, kaarten à 25 euro via www.zeeuwsorkest.nl.