Oosterscheldeweek Evenement verlopen
Bekijk meer

hét moment om te genieten van het grootste Nationaal Park van Nederland

Zeeland heeft het grootste nationaal Park van Nederland: de Oosterschelde. Het is een prachtig gebied waar je het hele jaar van kunt genieten. Je kunt er zeehonden en bruinvissen spotten en lekker actief bezig zijn (wandelen, duiken, snorkelen, fietsen, varen). Tijdens de Oosterscheldeweek  (7 t/m 14 september) zijn er allerlei leuke extra activiteiten. Veel daarvan zijn ook heel leuk voor kinderen. Het is een bijzonder omvangrijk programma. We lichten er hieronder een aantal uit, maar kijk vooral ook op de site van de organisatie voor een volledig overzicht. 

8 september: Zeehondentocht, Yerseke (kindertip)
Dit is een prachtige vaartocht van 2,5 uur over Nationaal Park Oosterschelde. Het schip vaart voorbij het Kanaal door Zuid-Beveland richting Zeelandbrug. Op één van de grootste zandbanken zie je uiteindelijk de zeehonden liggen! Verrekijkers zijn aanwezig, maar niet nodig. Voor kinderen zijn er ‘doe-boekjes’ voor onderweg. Start vanuit Yerseke, Meerpaalweg +/- 20 (de middelste haven). Kosten: € 14,50 euro (volwassenen) / € 10,50 (kinderen). Contact: 06-22089393 / info@marstrand.nl / rondvaartenyerseke.nl. 

8 en 11 september: Scharrelen rondom het dijkhuisje (kindertip)
Het Oude dijkwachtershuisje aan de Keihoogteweg bij Wissenkerke is open op deze dagen (11.00 – 16.00 uur). Rond het huisje is er van alles te ontdekken in de natuur. Er is een gids aanwezig om daarover te vertellen. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig. 

10, 11 en 12 september: Rondleiding oesterputten, Yerseke
Oesters hebben hun eigen natte pakhuizen. Zo ook de oesters bij familiebedrijf Dhooge aan de Havendijk in Yerseke. Om 11.00 uur krijg je een gratis rondleiding langs de oesterputten. Je maakt zo tegelijk kennis met de schaaldierensector en de geschiedenis van Yerseke. Aansluitend kun je tegen betaling ook genieten van een proeverij. Aanmelden is niet nodig.

14 september: Goese Sasdag (kindertip)
Op deze zaterdagmiddag (vanaf 11.15 uur) gaan kinderen op zoek naar alles wat op, rond en in de Oosterschelde leeft. Er zijn IVN-gidsen aanwezig om ze daarbij te helpen. Ook zijn er duikers die hun vondsten laten zien in aquariumbakken. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. 

14 september: Zeeuwse Zilte Zaligheden 
Wissenkerke
Onder leiding van een gids van het Nationaal Park Oosterschelde ga je vanaf Minicamping Zeelucht (Keihoogteweg 6, Wissenkerke) op zoek naar al het lekkers uit de Oosterschelde. Denk aan zeewieren, zeekraal maar ook oesters, mossels en kokkels. Vervolgens wordt een proeverijtje klaargemaakt op het strand – met een lekker glaasje prosecco erbij. Deelname kost € 12,50 (volwassenen) / € 7,50 (kinderen). Aanmelden verplicht, liefst via een mail naar info@minicampingzeelucht.nl. 

14 september: Nachtvlinderzoektocht – Dijkhuisje Wissenkerke (kindertip)
In Nederland komen heel veel nachtvlinders voor. Je ziet ze vooral in de zomer ‘s avonds laat cirkelen rond felle lampen. Op deze avond worden de nachtvlinders vanaf 20.00 uur gelokt met lekkere papjes op palen en met felle lampen. Met een beetje geluk zie je ook vleermuizen. De batdetector maakt het  geluid dat ze maken hoorbaar voor mensenoren. Elke soort maakt weer een ander geluid. Locatie: dijkhuisje even buiten Wissenkerke aam de Keihoogteweg). Deelname is gratis. Aanmelden verplicht - via de site van de organisatie.
ontdekdeoosterschelde.nl