Oosterscheldeweek Evenement verlopen
Bekijk meer

Ontdek het grootste nationaal Park van Nederland. Nog los van de activiteiten rond de Oosterscheldeweek is een bezoek aan de Oosterschelde altijd een goed idee.

Je kunt bij een bezoek aan Zeeland nauwelijks om de Oosterschelde heen. De zeearm loopt vanaf de Noordzee heel ver het binnenland in. Waar je ook verblijft in Zeeland, je hebt altijd de kans om van dit prachtige natuurgebied te genieten. Het is het grootste Nationaal Park van Nederland en het is een van de meest waardevolle natuurgebieden van het land. Maar bovenal is het er ontzettend mooi zowel op, naast als in het water. Je kunt hier bruinvissen en zeehonden spotten, heerlijk wandelen en fietsen, varen, duiken, zwemmen en snorkelen. Eén keer per jaar wordt de Oosterschelde in het zonnetje gezet tijdens de Oosterscheldeweek.

Ook dit jaar is het weer Oosterscheldeweek (van 5 t/m 11 september). Een deel van de activiteiten zal online plaatsvinden. 

Oosterscheldeweek
Bij het ter perse gaan van deze Badkoerier was het programma van de Oosterscheldeweek nog niet bekend. Hét advies is dan ook om de website en facebookpagina van de organisatie goed in de gaten te houden: ontdekdeoosterschelde.nl en facebook.com/NationaalParkOosterschelde. Je vindt er je alle informatie over het onlineprogramma, de excursies, vaartochten en ontzettend leuke kinderactiviteiten (getijdepoelen bekijken, snorkelexcursies en meer).

Altijd Oosterschelde
Nog los van de activiteiten rond de Oosterscheldeweek is een bezoek aan de Oosterschelde altijd een goed idee.

Vanaf de noordoevers van Noord- en Zuid-Beveland heb je prachtig uitzicht op de zeearm. Je kunt prachtig langs het water fietsen tussen de Roompot en Colijnsplaat of tussen Goese Sas en Wemeldinge. En heb je er al eens aan gedacht om de Oosterschelde te proeven? Een bezoekje aan mosseldorp Yerseke is in alle opzichten een zalig idee. Je kunt dan gelijk ook een rondvaart met Marstrand maken (marstrand.nl).


Voor meer info: https://bit.ly/2DDlrVp