Oosterscheldeweek Evenement verlopen
Bekijk meer

In en om de Oosterschelde is het hele jaar door van alles te doen. Duiken, varen, fietsen, wandelen, vogels kijken, snorkelen, zeehonden spotten… Maar één week per jaar (8 t/m 15 september) staat het gebied extra in de aandacht. Tijdens de Oosterscheldeweek zijn er allerlei activiteiten rond de Oosterschelde. Een compleet overzicht (en exacte tijden plus locaties) vind je op de site van de organisatie. Hier staat slechts een greep uit het programma.

9 en 15 september: Scharrelen rondom het dijkhuisje (Kindertip)
Het Oude dijkwachtershuisje aan de Keihoogteweg bij Wissenkerke is open (11.00 – 16.00 uur) en je kunt van hieruit samen de natuur van het omliggende gebied verkennen. Je zal verrast zijn wat je allemaal tegen komt. Deelname is gratis.

11 en 13 september: gratis rondleiding oesterputten, Yerseke
Op het historische terrein van Familiebedrijf Dhooge aan de Havendijk in Yerseke krijg je een rondleiding langs de oesterputten. Je maakt zo tegelijk kennis met de schaaldierensector en de geschiedenis van Yerseke. Aansluitend kun je tegen betaling ook genieten van een proeverij.

14 t/m 16 september: Nehalennia-evenementen Colijnsplaat
In de Oosterschelde liggen veel verdronken dorpen, zoals ook de havenplaats Ganuenta. Hier werd de godin Nehalennia vereerd. In Colijnsplaat staat een replica van een Nehalenniatempel – een mooie plek om allerlei activiteiten rond Nehalennia te organiseren, zoals een oogstfeest. Op trec.events/programma vind je een programmaoverzicht.

15 september: Vroege Vogel Safari, Wemeldinge (kindertip)
Je ontbijt aan de rand van de Oosterschelde en daarna ga je onder leiding van een natuurgids in opleiding op zoek naar schelpen en zeewier. Aanmelden is verplicht via moon0031@gmail.com.

15 september: Goese Sasdag (kindertip)
Vanaf het eerste strandje bij Goese Sas ontdekken kinderen wat er in het water leeft. Duikers laten hun vangsten zien en kinderen kunnen zelf ook aan de slag. Er zijn IVN-natuurgidsen aanwezig om uitleg te geven. Deelname is gratis.

15 september: Wilde Wierenwandeling, Neeltje Jans
Bij laag water krijg je te zien wat wieren zijn, hoe je ze van elkaar kunt onderscheiden en hoe en waar ze leven. Deze ontdekkingsreis naar de vergeten zeeplanten wordt afgesloten met een kleine proeverij. Meer info via wildwier.nl. Vooraf aanmelden en betalen is verplicht.

ontdekdeoosterschelde.nl