Open tuinen voorjaar walcheren/Beveland Evenement verlopen
Bekijk meer

In april en mei komt Zeeland tot bloei. Bij Domburg kun je in april in het parkachtige bos van de Manteling tussen de immens grote rododendrons wandelen en afhankelijk van hoe zonnig het voorjaar is, kun je eind april of begin mei tussen de appel- en perenbloesems fietsen in de Zak van Zuid-Beveland. Ook gaan de deuren (of tuinpoorten) van veel tuinen weer open. Een aantal mooie tuinen uitgelicht.

Berkenhof’s Tropical Zoo
De meeste mensen bezoeken de zoo vanwege alle mooie exotische dieren (aapjes, reptielen en heel veel kleurrijke vogels) maar je kunt hier eigenlijk alleen al voor de planten naartoe. Groot voordeel: als het regent, kun je hier overdekt ook prima genieten van de natuur. Tip: voor kinderen is hier zowel binnen als buiten een grote speeltuin met een natuurlijk en avontuurlijk karakter.

Op 9 en 16 april na is de zoo in april elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur.

Langeweegje 10A, Kwadendamme
tropicalzoo.nl
entree volwassenen: € 11,00; kinderen € 10,00

Ecologische Cottagetuin
Deze kleine, maar fijne tuin vind je net buiten Oostkapelle. De eigenaars werken graag met contrasten. Weelderige planten, maar dan wel strak binnen de lijnen. De tuin ligt op het terrein van een oude boerderij en daar zie je elementen van terug. Er staan fruitbomen en ook is er nog een oude veedrinkput. Bloembollen zijn een grote passie en zorgen in het voorjaar voor veel kleur.

Open dagen de komende tijd: Zeeuwse Bloembollendagen, 20 en 21 april.

Noordweg 51 Oostkapelle
gardenguesthouse.nl
entree: € 3,50

Omnium
Ook hier kun je bij slecht weer prima terecht om overdekt van de natuur te genieten. Omnium is een leuk adres voor de kinderen. In het tropische bos kunnen ze kennismaken met allerlei exotische gewassen die een grote rol spelen in het dagelijks leven zoals bananenbomen, cacaoplanten en rubberbomen. Daarnaast kunnen ze hoog door het bos klauteren. Het bos is boven een zwembad gesitueerd en je kunt een bezoekje dus prima combineren met waterpret. Op woensdagen en in het weekend zijn er regelmatig rondleidingen of kinderklassen.

Openingstijden dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00 uur (in vakanties ook op maandagen open).

Zwembadweg 3, Goes
omnium.nl
tuinentree volwassenen € 6,75; kinderen € 6,25

Tuin ’t HOFJE
Tuinieren is de grote passie van Joke Cijsouw. Ze heeft rond haar boerenhof een pracht van een tuin gerealiseerd met veel borders, mooie buxussen en ook volop bloemenkleur van, bijvoorbeeld, rozen. Er staan oude perenbomen die in het voorjaar mooi bloeien en natuurlijk vind je ook hier ook heel wat bolgewassen die in april op hun fraaist zijn. Houd je ook van beestjes? Er lopen ook ganzen en schapen in de buurt. Ook kun je een kopje koffie doen met wat lekkers en brocante kopen.

Vanaf half april is de tuin elke donderdag open. Ook doet 't Hofje mee aan de Zeeuwse Bloembollendagen op 20 en 21 april.

Noordweg 4 Biggekerke
tuinthofje.nl
entree gratis

De Pionier-Ster
Eigenaresse Willeke Verschuur heeft in korte tijd een bijzondere tuin opgezet. Op een redelijk groot oppervlak weet ze een fijne en intieme tuinsfeer neer te zetten door creatief gebruik van natuurlijke materialen (strandpalen), fraaie grassen en vrolijke bloeiers.

Open dagen de komende tijd: Zeeuwse Bloembollendagen op 20 en 21 april.

Pioniersweg 2A, Grijpskerke
facebook.com/tuindepionierster
entree onbekend

Romantische Rozentuin
En heel erg mooie, klassieke tuin. De rozen bloeien in het vroege voorjaar nog niet, maar door de aanwezigheid van al die fraaie bolbloeiers mis je ze geen moment. De tuin is opgedeeld in verschillende ‘kamers’ en die hebben dankzij de bollen elk hun eigen kleur.

Open dagen de komende tijd: Zeeuwse Bloembollendagen op 20 en 21 april.

Duinweg 32 Oostkapelle
tuinenaandekust.nl
entree € 3,50

De Zeeuwse Rozentuin
De rozen bloeien nog niet in april, maar op dit vijf hectare grote terrein zijn genoeg mooie andere planten om van te genieten in het vroege voorjaar. En de narcissen zorgen in april voor een vrolijk geel accent. Ook kun je hier allerlei tuintips en ideeën opdoen.
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag: 10.00 uur tot 17.00 uur

Katse Groeneweg 3, Kats
zeeuwserozentuin.nl
Entree € 5,- (het hele bloeiseizoen geldig)

Tags: