Overzicht voorjaarsmarkten Walcheren Evenement verlopen
Bekijk meer

In het voorjaar, zo vanaf Pasen, gaat het marktseizoen van start. Op Walcheren en de Bevelanden kun je op allerlei plekken terecht. Hieronder een overzicht van alle meimarkten op Walcheren en de Bevelanden

Weekmarkten
Heel veel kernen op Walcheren en de Bevelanden hebben een eigen warenmarkt. De grootste markten vind je (uiteraard) in de steden. Op dinsdag is het weekmarkt in Goes, donderdag in Middelburg en vrijdag in Vlissingen.

Toeristenmarkten
In mei beginnen ook weer de eerste Toeristenmarkten. Hier kun je voor terecht in Domburg (vanaf 14 mei elke maandag) en Zoutelande (vanaf 15 mei elke dinsdag).

Elke maandag: Boeken- en verzamelmarkt Middelburg

Op zoek naar een bijzonder tuinornament, mooi antiek of een goed boek? Op de Markt van Middelburg zit je daarvoor elke maandag helemaal goed.

Elke donderdag: Brocante en zo Middelburg
Elke donderdag, gelijk met de weekmarkt. Op Plein 1940, vlak naast de Markt kun je bij meerdere kraampjes terecht.
lecollectionneur.nl/markten

5 mei: Kinderkleedjesmarkt Middelburg

De liefste markt van het hele seizoen. Kinderen maken muziek en verkopen hun eigen spulletjes op het historische Abdijplein.

5 mei: Rommelmarkt Middelburg
Op de knusse Vismarkt vind je elke eerste zaterdag van de maand een groot aanbod aan antiek en curiosa.

5 en 26 mei: Zoutelandse curiosa/streekproductenmarkt
Aan de Langstraat (naast de dijk) staat een gezellige kleine markt met mooie producten. Een fijne combimarkt voor wie van goed eten en mooie spullen houdt.
lecollectionneur.nl/markten

6 mei: Middelburg Boekenstad

De hele Markt van Middelburg staat een dag lang bomvol boeken. Dit is de grootste Boekenmarkt van Zuidwest-Nederland en je kunt er uren rondsnuffelen. Er is van alles te vinden voor zowel verzamelaars als koopjesjagers.
freewebs.com/middelburgboekenstad

6 mei en 3 juni: Zondagse Brocantemarkt Middelburg

Wanneer het koopzondag is in Middelburg, is het in het winkelhart van de stad ook Brocantemarkt met kraampjes tijdens de winkelopeningstijden (12.00 – 17.00 uur).
lecollectionneur.nl/markten

10 mei: Hemelvaartsmarkt Goes
Je vindt fantastische koopjes en leuke gifts op de Hemelvaartsmarkt in Goes, middenin het centrum op de Grote Markt.

10 en 11 mei: Hemelvaartsfair Middelburg

Er staan allerlei kramen op de Middelburgse Markt. Je kunt er van alles moois en origineels vinden voor in en om je huis.

11 mei: Ruyter Jaarmarkt, Vlissingen

Dit is dé markt van het jaar in Vlissingen. De vrijdag na Hemelvaart pakt de warenmarkt extra groot uit en is er ook een standwerkersconcours.

11 mei: Proef- en Beleefmarkt, Kortgene
Naast een pleintje met foodtrucks vind je hier allerlei mooie koopjes van handgemaakte tassen, tot natuurlijke zepen. Ook zijn er demo’s babbelaars bakken en volop kindervermaak.

12 mei: Boerenmarkt, Heinkenszand
In het kader van de Molendag zijn er allerlei activiteiten rond de molen van Heinkenszand, waaronder deze markt.

12 en 26 mei: Snuffelmarkt, Middelburg
Deze snuffelmarkten worden altijd druk bezocht. Er is dan ook een breed en bijzonder aanbod van koopwaar voor verzamelaars.

19 mei: Jaarmarkt Yerseke
Kraampjes van marktkooplui en lokale winkeliers, hapjes drankjes en tegelijk: ringrijden op het Kerkplein. Een goede dag om Yerseke te bezoeken.

19 -21 mei: Fair, Kats
De Zeeuwse Rozentuin is een pracht van een locatie voor een sfeervolle fair met mooie streekproducten, workshops, brocante en proeverijen.
zeeuwserozentuin.nl

20 mei: Pinkstermarkt, Vlissingen
Een lang lint van kraampjes strekt zich uit over de boulevard. Hier kun je shoppen met het allermooiste uitzicht op de achtergrond.

21 mei: Pinkstermarkt Goes
De Grote Markt in Goes is een bijzonder sfeervolle setting voor een Pinkstermarkt. Even bijkomen tussen het shoppen door? Dan vind je zo een plekje op een van de vele terrassen hier.

2 en 3 juni: Oudelandse Zomerfair
Op een heerlijk relaxte plek, in een prachtige tuin vol groen en vijvers staan meerdere Zeeuwse standhouders en kun je proeven van allerlei zelfgemaakte lekkernijen.

Tags: