Straattheater en Muziek Evenement verlopen
Bekijk meer

Op de zondagen in de zomer zijn de winkels in Renesse geopend. En in de bruisende badplaats is op die zondagen ook altijd een vorm van straattheater of muziek aanwezig tussen 14.00 en 18.00 uur.

In augustus kun je onder andere de volgende acts tegen het lijf lopen:

1 augustus Berend Botje
Berend verzorgt muzikale rondvaarten voor jong en oud. Hij kent meer dan 50 zeemansliedjes en heeft een onuitputtelijk repertoire van kinderliedjes, romantische melodieën en “versierenades” uit alle windstreken.

3 augustus Avondmarkt Renesse 
Jaarlijks vindt er in de zomermaanden tweewekelijks op de zaterdagen een avondmarkt plaats. De nachtmarkt is al jaren een succes en een publiekstrekker van formaat. van 19.00 tot 24.00 uur vindt u dan in het centrum van Renesse een groot aanbod van allerlei artikelen.

5 augustus Woodworks
Woodworks, een akoestische band uit Zeeland. Ze spelen sinds eind 2010 en hebben een goede live reputatie opgebouwd. Vandaag treden ze op in Renesse. Wij merken bij ieder optreden dat ze vele fans hebben die met hun meereizen. Kom kijken, genieten en wordt ook fan van Woodworks.8 augustus Meneer van Fare 

8 augustus Meneer van Fare
Het vrolijkste eenmansorkest van Nederland. Behangen met saxofoon en grote trom marcheert hij er vrolijk op los. Verrassend en komisch en bovendien hoor je het complete orkest spelen via een draagbaar geluidssysteem verstopt in de trom, waarbij hij live op saxofoon zijn muzikale bijdrage levert.

11 augustus De DJ Tuk Tuk
Een originele Tuk Tuk professioneel omgebouwd tot DJ platform. De DJ staat vanuit het midden van de Tuk Tuk te draaien. Dit kan zelfs rijdend!

11 augustus Ibiza Fair HogezoomInformatie
IBIZA; wie wil er niet naar toe. Maar ook in Renesse schijnt altijd de zon. Zij brengen de Ibiza sferen naar Renesse. De zon schijnt, tijd om naar buiten te gaan. Een nieuw jurkje, verse stroopwafels, heerlijk vers fruit; een aanbod waar u vrolijk van wordt. Ook voor de kinderen is er iets te knutselen; een zelfgemaakt Ibiza-armbandje.
Het is weer een gezellige markt met tal van kraampjes, terrasjes en muziek ! Kom kijken wat er allemaal te doen is.

20 augustus Drokkie de draak
Løkkie is een échte drakenfluisteraar. Hij leert kinderen en ouders over het leven van draken en hoe mensen veilig met een draak om kunnen gaan. Drøkkie is een jonge draak van 2 jaar oud, net begonnen met haar opleiding. Drøkkie luistert al goed, maar neemt ook nog regelmatig een loopje met haar begeleider Løkkie. 
de drakenfluisteraar is mobiel aanwezig in het centrum van 14.00 tot 18.00.

24 augustus Avondmarkt Renesse 
Jaarlijks vindt er in de zomermaanden tweewekelijks op de zaterdagen een avondmarkt plaats. De nachtmarkt is al jaren een succes en een publiekstrekker van formaat. van 19.00 tot 24.00 uur vindt u dan in het centrum van Renesse een groot aanbod van allerlei artikelen.

25 augustus Troubadour d’Amour 
Vrijheid is zijn hart, muziek zijn leven. Als troubadour, sneldichter en trouwambtenaar- zanger zijn plezier, liefde, romantiek en echt persoonlijk de kernwoorden. Als zanger volgt hij al zijn hele leven zijn muzikale hart. Dat is vooral een opgewekte, romantische en cabareteske noot.

6 t/m 8 september Festival aan Zee Renesse 
met meer dan 18 deelnemende bands: tezamen goed voor meer dan een dikke 400 muzikanten. alles wordt  midden in het renesser centrum geconcentreerd. op het feestplein staan allerlei drink- en eetkraampjes.

14 september Fjoetoer Renesse
Op 14 september start de 6eeditie van de Fjoertoer in de bruisende badplaats Renesse. Tijdens deze sfeervolle avondwandeling loop je langs diverse licht- en vuurobjecten. Het evenement is al zes jaar een groot succes en er is slechts plek voor 3500 lopers.