Traditional jazz bij Jazz by the Sea Evenement verlopen
Bekijk meer

Jazz by the Sea is een van de gezelligste evenementen in Domburg. Je kunt er van 12 t/m 16 september terecht en het goede nieuws is dat je niet alleen daar bij het hoofdpodium kunt genieten van muziek, maar ook in een aantal andere kustplaatsen.

Domburg
De organisatie heeft weer een aantal grote namen weten te strikken. Op vrijdag 14 september treden de lokale helden de Juke Joints op op het hoofdpodium. Ook op zaterdag is de bezetting daar goed met de blueslegendes van Barrelhouse en lekkere jazz van Nils Conrad Amazing Jazzband. Daarnaast is er zaterdag overdag natuurlijk een gezellige street parade.

Them Lewis Boys
Them Lewis Boys komt tijdens het festival meerdere keren in actie. Op zaterdag op Strandpaviljoen de Piraat bi Oostkapelle en op zondag op het hoofdpodium. Hun grote inspiratiebron is Rock ’n Roll- legende Jerry Lee Lewis. Ze spelen al zijn grote hits zoals ‘Great Balls of Fire’, maar ook recent werk van de inmiddels 78-jarige zanger.

The Southern Pearl Jazz Band
The Southern Pearl Jazz Band bestaat uit zeven vrij jonge leden. Ze zijn opgegroeid met het Breda Jazz Festival en classic jazz is hun grote inspiratie. Zij vlammen zondagochtend op het hoofdpodium. Ook is er die ochtend een jazzkerkdienst met The Revivalists en Isabelle Provoost.

JP Alessie New Orleans Jazzband
Deze topmuzikanten, waaronder Sean Moyses, hebben in het verleden het publiek van Jazz by the Sea al eens helemaal om de vinger gewonden. Ze sluiten het festival nu op zondagavond af op het hoofdpodium, maar zijn voor die tijd ook al te zien. Op vrijdag bij Brasserie Domburg en op zaterdag in de kerk van Oostkapelle.

Jazzbythesea.nl