‘Veers Oogenblik' is kunst met een Veers tintje

Drie Veerse kunstenaars presenteren ‘Veers Oogenblik’. Het is een kunstzinnige interpretatie van een Hoogaars platbodemschip, dat vanaf nu te bewonderen is in de Beeldenzaal van Museum Veere.

Het doel van de kunstenaars is jaarlijks een kunstwerk te maken met een Veers tintje. Het kunsterk De Hoogaars die een platbodemschip toont, is het eerste project en heeft een mooie 'ligplaats' in de Beeldenzaal van Museum Veere, locatie de Schotse Huizen. Aan dezelfde Kaai waar in vroeger tijden tal van Hoogaarzen afmeerden.

Femke van den Berg heeft met zwarte klei het schip en de mast vormgegeven, een proces dat drie maanden duurde. Riet van Schaik maakte en beschilderde de sfeervolle zeilen en Marijke Leertouwer vormde de lading, het vaandel, de visnetten en het anker, gebruikmakend van oude suggestieve materialen. Het schip is 1.40 meter lang en rust op drie rustieke zware havenpalen.  

Coronamaatregelen 
Bedrijven geven eigen invulling op maat aan de coronamaatregelen om zo te zorgen dat hun bezoekers zo veilig mogelijk zijn. Omdat deze maatregelen aan verandering onderhevig kunnen zijn, verwijzen we je naar de website voor de meest up to date informatie. https://bit.ly/3qFCidM


 

 

Tags: