Oostkapelle Walcheren/Bevelanden

Winter bij Terra Maris Evenement verlopen
Bekijk meer

Ontdek in een interactieve tentoonstelling wat wind eigenlijk is, waarom het waait, hoe de natuur is afgestemd op wind en wat de mensen daarvan hebben geleerd.

De tentoonstelling ‘Laat maar waaien’ en ‘Van stormvogel tot windpark Bouwdokken’ is te zien bij Terra Maris in Oostkapelle

Activiteiten

Met name in de kerst- en voorjaarsvakantie, maar ook daar buiten, zijn er tal van activiteiten voor jong en oud zoals Zoldergeheimen, de excursie Van Zoet naar Zout en het Natuurspreekuur ‘Daar vraag je me wat’. Maar ook Braakballen pluizen en Een kijkje achter de schermen van het zeeaquarium staan op de agenda. Bij de activiteit Van pulp tot papier wordt van oud papier, nieuw papier gemaakt. Tijdens de activiteit ‘Van muis tot mammoet’ mag je samen met onze bottenspecialist botten uit de museumcollectie ordenen en sorteren. Je vergelijkt grote botten met die van muizen.

In het Kinderkunstatelier worden onder leiding van beeldend kunstenares Jessica van Dierendonck kunstwerken gemaakt geïnspireerd op natuurthema’s.

Data, tijden, reservering, entreeprijs en de openingstijden van het museum vind je op de site

Tags: