Winter en lente muziek en voorstellingen in de Zeeuwse theaters. Evenement verlopen
Bekijk meer

Het winter- en lenteseizoen biedt weer volop verassingen in de Zeeuwse theaters.

6-1: Hans en Grietje De Musical, Theater De Mythe – Goes
In deze splinternieuwe, kleurrijke versie van het sprookje speelt Janouk Kelderma (presentatrice Keet! van RTL Telekids) Grietje. De musical zit vol hilarische scènes, speelt zich af in een suikerzoet decor en er zijn heel veel swingende meezingliedjes. Kinderen mogen verkleed komen en na afloop is er een meet en greet.
zeelandtheaters.nl

13-1 : Harry Sacksioni: Once upon a time…, Theater de Wegwijzer – Nieuw- en Sint Joosland
In zijn programma ‘Once upon a time…’ laat meestergitarist Harry Sacksioni zijn gitaar spreken via zijn meest geliefde filmmuziek. Natuurlijk komt de muziek van Ennio Morricone uit ‘Once Upon a Time in the West’ aan bod, maar bijvoorbeeld ook muziek uit ‘The Pink Panther’, ‘The Sting’ en James Bond-films.
theaterdewegwijzer.nl

13-1: Kirsten van Teijn, Podium Reimerswaal, Rilland
Programmeur Jacques Boonman van Podium Reimerswaal heeft een neus voor jong kleinkunsttalent. En dit is er zo eentje. Een gitaar en een geweldige stem. Meer is er niet nodig voor een heerlijk cabaretavondje.
podiumreimerswaal.nl

28-1: Sound of Silence, Klein Theater De Verwachting – Ritthem
Joost Botman en Niels van der Gulik nemen je mee naar New York. Met behulp van prachtige muziek van Simon and Garfunkel, verhalen, anekdotes en beelden uit de roerige jaren ’60 en ’70 vertellen ze op boeiende en droogkomische wijze over het succesvolste muzikale duo ooit.
dorpshuisritthem.nl

30-1: Macca, CCXL - Vlissingen
Bijna vijftig jaar muzikale hoogtepunten uit het leven van poplegende Paul McCartney passeert de revue in de avondvullende theatershow Macca: The Paul McCartney Story. Met in de hoofdrol Emanuele Angeletti, bekend van de spraakmakende West End musical ‘Let it be’.
ccxl.nl

3-2: Chinees Nationaal Circus, Theater De Mythe -Goes
Ongelooflijke acrobatiek in een betoverend spel van licht, kleur en geluid. In de nieuwe show van dit wereldberoemde circus geniet je van uitzonderlijke acts op een torenhoog niveau: Trapeze­artiesten met slangenlijven, jongleurs, acrobaten, danseressen, illusionisten, evenwichtskunstenaars en nog veel meer.
zeelandtheaters.nl

16-2: Cabarestafette, Studio A58 – Middelburg
Een nieuwe generatie cabaretiers staat te trappelen om het grote publiek te veroveren. De gouden formule van Cabarestafette is al 30 jaar hetzelfde. Hier zie je de grote namen van morgen.
zeelandtheaters.nl

17-2: Ma, door Eric Corton, Podium Reimerswaal, Rilland
Toneel gebaseerd op het succesvolle boek van Hugo Borst over zijn moeder. Een prachtige, tragikomische en ontroerende voorstelling met een dijk van een acteur.
podiumreimerswaal.nl

23-2 Enge Buren, Klein Theater De Verwachting – Ritthem
Is het muziek, is het cabaret, is het theater of is het absurdistisch entertainment? Wie zal het zeggen? Je vermaakt je in elk geval een avond lang helemaal prima met de show ‘Vreemde Vogels’ die barst van de muziek, theatrale hoogstandjes en humor.
dorpshuisritthem.nl

4-3: Nog 100 nachtjes slapen, Theater de Wegwijzer – Nieuw- en Sint Joosland
Deze muzikale vertelvoorstelling door Peter van Dijk is speciaal voor peuters en kleuters en is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek. Als je verjaardag nog heel ver weg is (wel 100 dagen) maar je toch feest wil vieren, dan moet je dat zelf regelen… Dus dat doet de kleine Dorus dan ook!
theaterdewegwijzer.nl

10-3: Cocker Rocks, CCXL - Vlissingen
Rocklegende Joe Cocker mag dan zelf niet meer onder de levenden zijn; zijn songs zijn onsterfelijk. Zijn originele bandleden treden samen op met de Londense rockzanger Elliot Tuffin, die qua stem een verbluffende overeenkomst vertoont met zijn idool. Die gelijkenis maakt ‘Cocker Rocks!’ tot een regelrechte reïncarnatie van de muzikale ziel van Joe Cocker.
ccxl.nl

21-3: Ik zou wel een kindje lusten, Zeeuwse Bibliotheek – Middelburg
Deze vrolijke interactieve voorstelling voor kleuters is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek. In een intieme, speelse sfeer speelt en zingt Joes een dag uit het leven van de krokodil die wel een kindje zou lusten.
zeelandtheaters.nl

Coupure: Theater over de Watersnood
In 2018 is het 65 jaar geleden dat de Watersnoodramp Zeeland trof. Op verschillende podia kun je de eerste maanden van 2018 Coupure zien, een theaterstuk over deze ramp. Het is van de hand van Theaterproductiehuis Zeelandia (hofleverancier van het prestigieuze Zeeland Nazomerfestival).

Het verhaal van coupure: Het is al zo lang geleden, die ramp van 1953. Die dag waarop zij haar kind verloor en hij een beslissing nam die hem zijn leven lang zou blijven achtervolgen. Ze hebben allebei verschrikkelijk hun best gedaan dat ene stukje uit hun leven te knippen. Om te vergeten of juist niet te vergeten. Het is ze niet gelukt. Natuurlijk niet. Het leven laat zich niet knippen. En nu ontmoeten ze elkaar bij de bushalte…

Speeldata
30-1: Theater De Mythe – Goes
www.zeelandtheaters.nl


17-2: Zaal Onder de Toren – Wissenkerke
www.zeelandtheaters.nl


24-2: Podium Reimerswaal – Rilland
www.podiumreimerswaal.nl