Expositie‘Zeeuwse zilte vondsten in pastel’

expositie zeeuwse zilte vondsten in pastel
Expositie‘Zeeuwse zilte vondsten in pastel’
0.00
18 okt - 15 dec 2021

Colijnsplaat
Nederland

GalleryMaritime Colijnsplaat is verheugd en trots dat zij ook nu weer een expositie kan aanbieden met het meest recente werk van de Zeeuwse kunstenares Els Borgers. Deelname aan de kunstprojecten die GalleryMaritime met maritieme kunstenaars regelmatig organiseert, brengt de kunstenares voortdurend nieuwe inspiratie. 

Haar meest geliefde onderwerpen zijn zeedieren en alles wat groeit en bloeit in de natuur. Zij werkt met de traditionele lichtinval, zachte tinten en warme kleuren. Dat zijn de sterke punten in haar verbeelding. Het verbeelden van textuur met pastelpoeder is een niet zo voor de hand liggende techniek. Els Burgers heeft deze methode tot een hoogstaande kunsttechniek gemaakt. En dat leidde ertoe dat bewonderaars van haar werk van heinde en verre komen om zich door de scheppingsdrang van Els te laten verrassen.

Men verdringt elkaar om haar meest recente creaties te bemachtigen. Deze keer exposeert Els met zeevruchten in vismandjes, schalen en bijvoorbeeld een oude gemberpot. Het resultaat laat zich aanzien als geboetseerd op papier. Waarbij de verbeelding zich laat aanzien als een stilleven van typisch Zeeuwse rijkdom, bestaande uit weelderige visvangst. In haar huidige handschrift leest de toeschouwer haar liefde voor de natuur, de kunst en het zee-leven. Met het, tot in de finesse weergeven van een assimilatie tussen dat wat typisch Zeeuws is en dat wat iedereen zal herkennen als voedsel uit de zee blaast zij, met een vleugje fascinatie voor het exotische, op subtiele wijze de Zeeuwse traditie voortdurend nieuw leven in.     

Openingstijden elke dag van 12.00 – 17.00 uur

Bezoeken GALLERYMARITIME COLIJNSPLAAT kan iedereen, GRATIS ENTREE EN PARKEREN VOOR DE DEUR.
Voorstraat 45, 44 86 AJ Colijnsplaat. 0622591452