Feestelijke dinsdagen Zierikzee

Feestelijke dinsdagen Zierikzee
22 jul - 05 aug 2014

In juli en augustus is de dinsdag voor Zierikzee. Dan zijn er de traditionele toeristendagen met een grote braderie in het centrum. Elke dinsdag heeft zijn eigen thema.

Op 22 juli voert kunst de boventoon. Er zijn levende standbeelden te zien en muziekkunstenaar Nautilus heeft met hendels, wielen, kettingen en leidingen een bijzonder eenmansorkest weten te bouwen. De kinderen kunnen in het mini Montmartre hun creativiteit tonen.

Op 29 juli draait alles om het verleden. Oude ambachten worden getoond waarbij de kunsten van de glasblazer altijd spectaculair zijn. Dames in Zeeuwse klederdracht delen oud-Hollandse snoepjes uit, een shantykoor zingt vanuit de muziektent terwijl de orgelman door de straten trekt. Ook nu kunnen kinderen knutselen.

Op 5 augustus staat alles in het teken van bloemen. De kinderen kunnen knutselen met bloempotten. De muziek wordt verzorgt door De Zingende Bloemen en bloemenmeisjes delen verrassingen uit.

 

 Avondmarkt in Zierikzee

Op vrijdag 25 juli is er in Zierikzee een drukke avondmarkt. Deze begint al ’s middags om 15.00 uur en wordt pas om 23.00 uur weer opgeruimd. Kom kijken of er bij alle kramen iets van je gading is. Gezellig wordt het in elk geval.