Festival Onderstroom

festival onderstroom aramelo FOTOGRAAF Dominique Schreckling
Festival Onderstroom
0.00
08 jul - 10 jul 2022

Vlissingen
Nederland

Festival Onderstroom is toch wel zo’n beetje het leukste feestje dat de stad Vlissingen kent. Drie dagen lang kun je heel veel straattheater zien, dansen op lekkere muziekjes, kindervoorstellingen bijwonen en vooral heel erg genieten van de geweldige sfeer in de stad.

Hoofdlocatie: Scheldekwartier
Van vrijdag t/m zaterdag kun je bij het Scheldekwartier (Jan Weugkade) terecht voor heel veel mooie, gratis voorstellingen. Je vindt hier vijf speelzones waar continu artiesten optreden. Je ziet hier van alles: van trampolinevoorstellingen tot slapstick, hoelahoepers, acrobaten en clowns. Daarnaast vind je hier Automata Carrousel - een soort mix tussen een rariteitenkabinet en een carrousel en de grote interactieve DANS ME pop. Ook is hier het Festivalhart met horeca en foodtrucks, fijne muziekjes, kinderknutselactiviteiten en het talentenpodium om de hoek.

De spectaculairste trapezeshow van Europa
Ook in het Scheldekwartier vind je Omnivolant met hun voorstelling ‘Gravity is a Mistake’. Het festival heeft met hen een absolute topvoorsteling binnengehaald. Op een unieke, metershoge installatie brengen ze als een van de weinige groepen in Europa een trapezeshow in de open lucht. Spectaculair en niet te missen!

Kindervoorstellingen
Ben je hier met de kinderen? Dan krijg je het nog druk. Er is zo ontzettend veel voor ze te doen. Ze kunnen allerlei leuke knutsels maken, het straattheater is voor hen natuurlijk ook geweldig leuk en dan zijn er ook nog speciale kindervoorstellingen in een echte circustent (betaalde entree). ‘De sleutel van het circus’ (3+) gaat over een man die een circus erft, maar de hulp nodig heeft van allerlei circusartiesten om de sleutel tot het circus ook echt te vinden. L’escabaut (8+) is een voorstelling met muziek en één artiest die een lamp moet indraaien. Dat valt nog niet mee en hij beleeft allerlei halsbrekende slapsticktoeren bij zijn pogingen om licht te maken.

Festivalspecial: Calor
Naast de kindervoorstelling heeft het festival nog enkele festival specials (betaalde voorstellingen). De belangrijkste daarvan is wel Calor. De internationaal vermaarde Jean-Philippe Kikolas brengt in een hartverwarmende en poëtische circustheatervoorstelling een bijzonder verhaal over een vluchteling die op zoek is naar warmte. Een wat zwaar thema dat krachtig en tegelijk met de nodige lucht wordt verbeeld met veel clownerie en allerlei circuskunsten en daardoor recht je hart binnenkomt.

Binnenstad
Niet alleen in het Scheldekwartier is het feest, op zaterdag en zondag is er ook een straattheaterprogramma in de binnenstad: op het Bellamypark en de Oude Markt – op dat laatste plein is een speciaal Spaans themaprogramma. Ook lopen er in het weekend een aantal acts door de winkelstraten. Zo kun je daar bijvoorbeeld meevliegen met het hilarische Actic Airlines. Bon voyage!

festivalonderstroom.nl