Koffieconcert Kada Lokho Trio

koffieconcert Kada Lokho Trio roma muziek
Koffieconcert Kada Lokho Trio
10.00
14 nov 2021

Waterlandkerkje
Nederland

Op 14 november 2021 staat het Kada Lokho Trio op het podium van ’t kerkje in Waterlandkerkje. Het trio bestaat uit Anouk Sanczuk (viool), Jeanneke Van Roeyen (viool) en Martin Balogh (accordeon/piano).

Het Kada Lokho Trio is een project dat ontstaan is uit een samenwerking tussen ‘de Gentse Karavaan’ en het project ‘In het spoor van Django’, onder leiding van Jeanneke Van Roeyen en Anouk Sanczuk. 

De violistes Anouk en Jeanneke doen een onderzoek naar de roots en het muzikale culturele erfgoed van de Roma gemeenschap in België. Al spelenderwijs – letterlijk - hebben zij zich verdiept in de wondere wereld van de Roma muziek, cultuur en traditie.

Naast hun trajectbegeleider Tcha Limberber gingen ze ook op les bij Fapy Lafertin, Giani Lincan, Jozef Holub en nog veel andere muzikanten.

Geïnspireerd door de muziek en de kameraadschap begon het trio zijn repertoire uit te breiden in de straten van Gent. Dit leidde al gauw tot het spelen op verschillende luisterconcerten en feesten. De samenwerking en artistieke uitwisseling tussen Roma en niet-Roma muzikanten blijft een belangrijke rol spelen in hun ontwikkeling. Daarom kan je hen aan het werk zien als trio ‘Kada Lokho Trio', maar ook treden ze op in grotere bezetting. Dan is het trio aangevuld met Roma muzikanten uit het Gentse, ‘Kada Lokho Collectif’.

In ’t kerkje pakt het Kada Lokho trio uit met een repertoire dat het hele gamma rond de Roma muziek beslaat. Van Django tot Hongaarse csardassen, vanuit Roemenië tot aan de Spaanse Costa. Het muzikale culturele erfgoed van de Roma gemeenschap is eeuwenoud, immens en heel divers. 

In ’t kerkje belooft het die zondag te spetteren. De grootste droefenis en de uitbundigste vreugde zal weerklinken op dit muzikaal festijn.  Aanvang 14.30 uur

’t Kerkje: Molenstraat 58 
Toegangsprijs : € 10,--                info: waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl of via telefoon: 0031(0)117-401376