Zwin-expositie van kunstwerken en sieraden

Zwin-expositie van kunstwerken en sieraden
0.00
22 apr - 23 apr 2019

Knokke-Heist
Nederland

Dinsdagmiddag 30 juli vindt weer de Zwin-Expositie plaats, vlakbij het Zwin, onderaan de dijk bij camping de Zwinhoeve; een kleinschalige tentoonstelling van kunstwerken en kunstzinnige sieraden van kunstenaars uit de buurt.

De expositie is georganiseerd in de tuin van de kunstenaars zelf.

Gasten zijn welkom na 12.00 uur.


Waar?

Een bezoekje laat zich uitstekend combineren met strandbezoek: de twee expositietuinen bevinden zich onderaan de dijk bij het Zwin bij Camping de Zwinhoeve. Adres: Duinweg 1, huisje 20 A en 20B (doorlopen over de Duinweg, niet over de camping). Loopt u over het strand: bij de Zwinmonding bij het plankier de dijk op, met de trap direct naar beneden naar de Duinweg. Daar vindt u direct de 2 duintuinen.


Kunstenaars

Het gaat om werk van: 

1. Kitty Gillissen-De Die. Zij maakt miniatuur-aquarellen en -boekjes van het Zwin en het West-Zeeuws-Vlaamse landschap. Al vanaf haar jeugd laat Kitty (Biervliet 1935) zich inspireren door het Zeeuws-Vlaamse landschap en de Zwinstreek.


2. Marie Louise Osté (Vlissingen 1962). Zij maakt kleine en grote beelden (o.a. de Zwingodin, bij de Zeemeeuw, ‘zandmannen’) en sieraden. Ze werkt veel met fossielen en zand uit het Zwin. Er zijn gratis kaarten en posters.


3. Mariëlle de Mol Moncourt. Zij maakt bewerkelijke en kleurige sieraden.