Geniet op het water

zeilen

Zomers genieten op het water

Of je nu echte zeebenen hebt of niet, een beetje ronddobberen in een bootje op het water is in de zomer een heerlijke manier om te ontspannen. Als je zelf niet beschikt over iets dat drijft en/of vaart, dan is huren zeker een goede optie. Of je nu een kano wilt, een supboard of een motorboot er is voor iedere watersporter wel een keuze. 

Voor je begint

Wat wel even belangrijk is: bedenk voor je iets gaat huren of je er een vaarbewijs voor nodig hebt. Een vaarbewijs is verplicht voor een waterscooter, jetski en motorboot (al dan niet opblaasbaar) die bij vol gas sneller kunnen varen dan 20 km per uur. De verplichting geldt bovendien ook voor pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter. Een zeilboot, roeiboot, waterfiets of kano mag je zonder vaarbewijs besturen, zolang die maar kleiner is dan 7 meter. Hier is geen leeftijd aan gebonden. Voor boten tussen de 7 en 15 meter lang geldt dat je als bestuurder minimaal 16 jaar oud moet zijn. 

 

varen

Waar huur je een boot?

Wil je zelf met een bootje het water op, dan moet je aan de Noord- en Oostkant van het eiland zijn. Bruinisse is om te beginnen de plek bij uitstek. In de jachthaven zijn diverse bedrijven die boten verhuren. Aquavitesse is er vooral voor de zeiler, maar ze hebben ook kano’s en sup-boards. Ook bij flexyachts kun je terecht, als  je geen eigen boot wilt, maar wel op regelmatige basis een zeilboot wilt huren. 

brouwershaven

Actief of passief genieten

Ook Brouwershaven en Den Osse hebben een jachthaven waar je boten kunt huren. At Sea heeft zeiljachten, open boten en sloepen in de verhuur. Het voordeel van Den Osse is daarbij dat je direct het Grevelingenmeer op kunt en niet eerst door de jachthaveningang hoeft te varen. Behoefte aan rustig water, maar wel actief bezig zijn? Huur dan een kano in Den Osse bij Zeeland Vakantiewoningen. Ook de Brouwersdam is tot slot een hotspot voor de watersporter. Bij Aquafun bij het park Port Zélande huur je een toffe sloep, een sup-board of een kano. Zelfs ouderwets waterfietsen is hier mogelijk.  

zeilen

Huur een sup-board

Als je heel enthousiast bent, kun je zelf een sup-board aanschaffen, maar huren is een betere optie als je het maar zo af en toe eens doet. Vanaf Schouwen-Duiveland kun je onder andere bij Surfcentrum Brouwersdam, Beware Beach en Natural High aan de Brouwersdam en bij Aquavitesse in Bruinisse een board huren. Vanuit Brouwershaven en Den Osse kun je ook bij At Sea Yachting terecht. Natuurgebied het Veerse Bos bestaat voor een groot deel uit water en daar kun je nu suppen. Watersportbedrijf Vertigo organiseert sinds dit jaar suptochten vanuit dit prachtige natuurgebied. Misschien denk je bij suppen eerder aan het de Noordzee, Westerschelde of het Veerse Meer en daar is het ook zeker fantastisch suppen, maar vanuit het Veerse Bos kun je écht verrassende tochten maken. Je ziet het Zeeuwse platteland zo op een totaal andere manier. Af en toe mot je onderweg een stukje ‘klunen’ als er een weg tussen twee binnenwateren loopt, maar verder heb je er het rijk bijna voor jezelf alleen. vertigo-sports.com

suppen