Cadzand

Cadzand, mondaine badplaats op het meest westerse puntje van de kust van Zeeuws-Vlaanderen. Grenzend aan Knokke en met een prachtig achterland is dit een heerlijke vakantiebestemming voor veel Nederlanders, Duitsers en Belgen.

cadzand-bad
cadzand-bad boulevard
cadzand-bad boulevard
cadzand-bad haven
cadzand-bad strand
cadzand-bad boulevard

Wat te doen in Cadzand?

Cadzand is het paradijs voor culinaire fans, maar natuurlijk ook voor strandgangers. Geniet van een drankje op het terras of spendeer een middagje in het prachtige natuurgebied Het Zwin. En als je een dagje weg wilt dan sta je binnen 15 minuten in Knokke. 

Dijkjesroute langs het Zwin

Fietsroute via fietsnetwerk.nl | Cadzand - Sluis - Retranchement | Lengte: 30 km

Cadzand-Bad is een internationaal bekende badplaats. Mogelijk speelt de geschiedenis daarin nog wel een rol: het dorp werd in het verleden 'bezocht' door Franse, Engelse, Vlaamse, Oostenrijkse en Spaanse troepen. Sluis is een stad met een roemrucht verleden. in de middeleeuwen was het de belangrijkste Bourgondische haven en trouwde Filips de Goede er met Isabella van Portugal. Het is ook een stad die tweemaal met een zeeslag te maken had: de slag bij Sluis in 1340 was het begin van de Honderdjarige oorlog, bij de slag bij Sluis in 1587 veroverde de hertog van Parma de stad tijdens de Tachtigjarige oorlog. In diezelfde tijd werd het retranchement gebouwd tussen de forten Oranje en Nassau. Nadat fort Oranje tijdens een stormvloed deels werd weggeslagen bouwde men er een dam die uiteindelijk uitgroeide tot de plaats Retranchement.

Foto: Facebookpagina Duinhof Holidays

dijkjesroute langs het zwin

Zandhappen in Zeeuws-Vlaanderen

Fietsroute via fietsnetwerk.nl | Cadzand - Breskens - Nieuwvliet | Lengte: 42 km

Naast de kust met zijn uitgestrekte zandstranden is ook het achterland in deze regio erg mooi om doorheen te fietsen. Op de Belgische grens ligt het natuurgebied Het Zwin dat bestaat uit een slufter met polderlandschap. Het is bij uitstek een gebied waar veel vogels en planten voorkomen.

Foto: Facebookpagina Duinhof Holidays

haven

Overnachten in Cadzand

Cadzand is booming en de accommodaties schieten uit de grond. Wij geven je inspiratie voor een heerlijk verblijf.

Duinhof

Duinhof is een prachtig appartementencomplex bestaande uit negen gebouwen met voornamelijk appartementen die geschikt zijn voor vakantieverhuur. Elk appartement is anders ingericht dus er zit voor ieders smaak iets bij. Kies voor een penthouse met balkon of een appartement met tuin. Een appartement met 1 slaapkamer of een appartement met 4 slaapkamers. De appartementen in Duinhof zijn te huren via diverse verhuurkantoren in Cadzand waaronder Duinhof Holidays, Immo de Nijs, Neptunus, Van Akker, de Zeester en Verhuurburo Cadzand.

Foto: Facebookpagina Duinhof Holidays

duinhof

Camping Wulpen

Camping Wulpen is een charmante familiecamping op enkele minuten van het strand. Je kunt hier je caravan of tent opzetten, maar het is ook mogelijk om een stacaravan te huren. Vanaf deze camping sta je binnen 10 minuten in Sluis en binnen 20 minuten in Knokke. In de zomer beschikt de camping over een animatieteam en ook is er genoeg speelplezier voor de kinderen. 

Foto: Facebookpagina Camping Wulpen

Wulpen

Park Welgelegen

Dit park vind je direct achter de duinen. Je kunt er verblijven in luxe vakantiewoningen en mobiele bungalows, maar je kunt er ook kamperen. Er is 's zomers een animatieteam op het park en ook is er een bistro en een grote speeltuin. Wil je er even op uit? Dan huur je gemakkelijk bij de receptie een fiets. 

Foto: Website Park Welgelegen

Welgelegen

Hotel Noordzee

Even toe aan wat luxe en ontspanning? Dan ben je bij Noordzee helemaal aan het goede adres. Overnacht in een van de luxe kamers en boek een heerlijke behandeling in de wellness. Overdag kun je in het restaurant terecht voor een heerlijke lunch of diner en 's morgens geniet je van een royaal ontbijt. Ontspanning verzekerd!

Foto: Website Hotel Noordzee

Hotel Noordzee

Culinair genieten

Met een aantal sterrenrestaurants is Cadzand een culinaire hotspot. Maar ook voor degene die niet perse bij een sterrenchef wil eten, is er genoeg culinair genot te vinden. 

De restaurants van Sergio Herman

Sergio Herman is een grote naam in de Michelin-gids. In Cadzand vind je maar liefs drie van zijn sterrenrestaurants. De bekendste van de drie is Pure C. Dit restaurant is gevestigd in het Strandhotel en het is een ode aan Zeeland. Aan de haven vind je AIRrepublic, een wat meer laagdrempelige brasserie. De nieuwste aanwinst voor Cadzand is Blueness, dit is een op Japan geïnspireerde dining-bar. 

Foto: Tripadvisor

purec

Brasserie LouLou

Loulou vind je op een prachtige locatie, namelijk op de duinen van Cadzand, met zicht op zee. De industrieel-botanische inrichting met veel planten en kleurige accessoires zorgt elk seizoen voor een feel good mood. Spring binnen om op te warmen na een strandwandeling met een goede cappuccino of popcornlatte, vlotte lunch of gezellig familiediner. 

Foto: Cadzand-Online

loulou

L'angolo

In Cadzand dorp vind je een typisch Italiaans restaurant. Met Italiaanse producten uit verschillende regio’s van Italië word je hier verwend met verrukkelijke gerechten, waarbij gebruik wordt gemaakt van seizoensgebonden producten. In de vlees- en visgerechten en pasta’s kun je de traditionele Italiaanse keuken ervaren. Bovendien geven de pizza’s, uit de hout gestookte oven, een onmiskenbare en authentieke smaak.

Foto: Horecagids.be

langolo

Eten op het strand

Aan het strand van Cadzand vind je maar liefs zeven strandpaviljoens waar je neer kunt strijken voor een hapje en een drankje. Waar je vroeger op een paviljoen een ijsje en een bakje friet kon halen, kun je nu uitgebreid lunchen of dineren. Natuurlijk mag bij een verblijf in Cadzand een bezoek aan een van de paviljoens niet ontbreken!

Foto: Mario de Lijser

cadzand strandpaviljoen