Goes

Goes is een verrassing in het hart van Zeeland en heeft alles in huis voor een heerlijk dagje uit. Strijk neer op een gezellig terras of dwaal door monumentale straatjes met verrassende winkels. De vele monumenten in de stad zijn de moeite waard om te bekijken!

Wat is er te doen in Goes?

Goes is de mode- en winkelstad van Zeeland en telt opvallend veel zelfstandige winkels en bijzondere boetiekjes. Op de markt is er een ruime keuze aan restaurants en terrassen, maar ook aan de stadshaven is er genoeg vertier. Een dagje Goes is makkelijk te vullen!

Stoomtrein Goes - Borsele

Een authentieke reis met een echte stoomtrein door een prachtig landschap. Combineer je rit met andere attracties langs de route. Er valt van alles te beleven onderweg. Leuk voor alle leeftijden. Bij het eindstation in Hoedekenskerke is bijvoorbeeld een mini-spoorbaan voor de kids. Kijk voor de dienstregeling en tarieven van treinkaartjes op de site van de organisatie.

Brouwerijrondleiding Slot Oostende

Leer alles over de processen van het brouwen. Tijdens een wandeling door de bottelarij en de Brouwzolder, langs brouwketels, filterkuipen en gistlagertanks worden de geheimen onthuld. De brouwer en/of assistent-brouwer hebben naast de theoretische uitleg ook altijd verhalen over nieuwe probeersels, anekdotes over het bouwen van de brouwerij, of verhalen over het slot. Kortom het is meer dan een verhaal over bier. Tot slot is er een proeverij van vier biertjes.

Foto: Facebookpagina Slot Oostende

brouwerij

Warenmarkt

Elke dinsdag in Goes is het markt. Het aanbod is divers en verdeeld over het Grote Markt. Er staan verschillende marktkramen opgesteld met een diversiteit aan producten. Zodra je de eerste stap op deze weekmarkt zet, krijg je een gezellig ons-kent-ons dorpsgevoel. De wekelijks terugkerende dinsdagmarkt begint om 9:00 uur en eindigt om 16:00 uur.

Zwembad Omnium

Met een subtropisch zwembad, een expeditie bos en diverse sportaccommodaties is Omnium het sport- en recreatiecomplex van Zeeland. Samen sporten, zwemmen, op ontdekkingstocht tussen tropische planten en spelen. Bij het Omnium in Goes kun je een hele dag genieten van heerlijk verwarmde baden, uitstekende sportfaciliteiten en gezellige horecagelegenheden.

Foto: Facebookpagina Omnium

Omnium Goes

Fietsen vanuit Goes

Vanuit Goes kun je alle kanten op. Een rondje door de stad of toch liever richting de kust? 

Fietsroute Wemeldinge

Fietsroute via fietsnetwerk.nl | Wemeldinge - Kapelle - Goes | Lengte: 35 km

Wemeldinge was van oudsher een vissersplaats waar ook oesters werden aangevoerd. Tegenwoordig is het dorp ontdekt door toeristen. Vooral pleziervaarders komen er graag. Kapelle dankt zijn naam aan de kapel die de heren van Maalstede bij hun kasteel lieten bouwen. In de 13de eeuw werd deze kapel vervangen voor een nieuwe die uitgroeide tot de grootste dorpskerk van Zeeland. Kapel en kasteel zijn inmiddels verleden tijd. Bij de Watersnoodramp hielden de dijken van Goes het nog net, waardoor de stad en achterland behouden bleven.

driewegen

Fietsroute fietsen & shoppen

Fietsroute via fietsnetwerk.nl | Goes - Wolphaartsdijk - Kattendijke | Lengte: 35 km

Deze route is perfect te combineren met een middagje shoppen in Goes. Goes staat dan ook wel bekend als ´de winkelstad´ van Zeeland. Wist je dat er in Goes bijna 300 winkels zijn, dus uitgeshopt raak je nooit. De centrale markt is het hart van dit bruisende stadje. Struin vanaf daar door de schattige smalle winkelstraatjes en ontdek de leuke boetiekjes en winkeltjes in de oude middeleeuwse panden. Stap na al dat winkelen eens lekker op de fiets en ontdek wat de omgeving van Goes nog meer te bieden heeft.

fietsenshop

Bevrijdingsroute Baarland en Goes

Fietsroute via fietsnetwerk.nl | Baarland - Borssele - Kloetinge | Lengte: 67 km

De geallieerde troepen hadden een redelijk onbeschadigde haven van Antwerpen in handen gekregen, maar de Schelde was nog in Duitse handen. Op 26 oktober bereiken Schotse militairen 'Amber Beach', het strand ten zuiden van Baarland. Borssele werd op 12 oktober zwaar gebombardeerd, maar mede dankzij de opmars van de Schotten vanuit Baarland op 30 oktober bevrijd. Twee dagen later proberen de Canadezen een aanval op de Sloedam in Lewedorp. De Canadese militair Jean-Maurice Dicaire, raakt zwaar gewond bij gevechten tussen de Canadese en Duitse troepen. Hij overlijdt aan zijn verwondingen en krijgt een ereplaats op het kerkhof van Kloetinge. Ondanks de zware gevechten weten de geallieerden Zeeland te bevrijden. Tijdens deze route kom je ook langs Luisterstenen van de Liberation Route Europe, die je nog meer vertellen.

dorpentocht

Winkelen in Goes

In het stadscentrum van Goes vind je een gezellig winkelgebied in een historisch decor van schitterende, monumentale panden. De winkels vormen een mix van ketens en zelfstandige ondernemers. Goes wordt niet voor niets "modestad" genoemd.

Bubbles Theme Store

De Bubbles Theme Store is een schattig klein roze winkeltje in de Korte Kerkstraat. Dans door de winkel, maak veel gekke selfies in de schattige paskamer, leef in je eigen gekke vrolijke bubbel. Bij Bubbles helpen ze je graag om je persoonlijke stijl te vinden en deze op je eigen manier te rocken.

Foto: Facebookpagina Bubbles Theme Store

Bubbles theme store

The Blind Spot

The Blind Spot is een winkel voor duurzame mode & lifestyle accessoires. Bezoek de winkel om alle mooie duurzame & eerlijke kleding en goodies te shoppen. Met veel plezier word je ontvangen!

Foto: Facebookpagina The Blind Spot

The blind spot Goes

AtMo Conceptstore

AtMo is een gezellige interieurwinkel op de Kreukelmarkt. Wil je iets nieuws in je huis of zoek je mooie wanddecoratie of een bijzonder servies? Dan moet je zeker eens even binnenspringen bij AtMo. Deze winkel in Goes ziet eruit als een decor uit VT Wonen met overal mooie hoekjes en een prachtige etalage.

Foto: Facebookpagina AtMo Conceptstore

atmo conceptstore

Fotopuzzelspeurtocht door Goes