Nieuwvliet

Nieuwvliet is een familiebadplaats aan de kust van West-Zeeuws-Vlaanderen. Het is een ideale uitvalsbasis voor een ontspannen of juist actieve familie vakantie. 

nieuwvliet1
nieuwvliet4
nieuwvliet3
nieuwvliet2

Wat te doen in Nieuwvliet?

Nieuwvliet is direct gelegen aan één van de mooiste èn tevens schoonste stranden van Nederland. Een dagje strand, zwemmen, spelen, fietsen, wandelen of een terrasje pakken en lekker eten? In Nieuwvliet kan het allemaal!

Fietsen rondom Nieuwvliet

Rondom Nieuwvliet liggen er prachtige fietsroutes. De Badkoerier geeft je inspiratie.

Zandhappen in Zeeuws-Vlaanderen

Fietsroute via Fietsnetwerk.nl | Cadzand - Breskens - Nieuwvliet | Lengte: 42 km

Naast de kust met zijn uitgestrekte zandstranden is ook het achterland in deze regio erg mooi om doorheen te fietsen. Op de Belgische grens ligt het natuurgebied Het Zwin dat bestaat uit een slufter met polderlandschap. Het is bij uitstek een gebied waar veel vogels en planten voorkomen.

Door de polders van Oostburg

Fietsroute via Fietsnetwerk.nl | Nieuwvliet - Oostburg | Lengte: 29 km

De familie Erasmus legde bij hun boerenhoeve een rijke beplanting aan. Nadat Staatsbosbeheer de hoeve kocht in 1971, legden ze aansluitend nog 12 hectare bos aan. Het vormt nu natuurgebied De Knokkert, ruim 27 hectare groot. Er zijn bijzondere diersoorten te vinden. Het natuurgebied ligt ten zuidwesten van Nieuwvliet, dat in de volksmond Sinte Pier wordt genoemd naar de patroonheilige van de kerk, Sint Pieter.

Hotspots Nieuwvliet

Nieuwvliet is een klein kustplaatsje, maar heeft toch een aantal leuke hotspots. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Piazza

Stap eens binnen bij Piazza en laat je verrassen in een stijlvol ingericht restaurant. Neem plaats op de loungebank en geniet van een kopje echte cappuccino of espresso. Snuif de geur op van vers bereide pasta’s en pizza’s en proef de traditionele buffelmozzarella. Als je je ogen sluit dan waan je jezelf in een slaperig mediterraans dorpje. 

Als het zonnetje een dagje vrij heeft, kunnen de kinderen zich helemaal uitleven in de grote (250 m2!) indoor speeltuin. Klimmen, klauteren, rennen en springen…  speelplezier gegarandeerd! Even op adem komen van al dat spelen? Bekijk dan een leuke film in de gezellige kinderbioscoop, waar iedere dag een andere film wordt gedraaid.
En wat als de zon zich toch weer laat zien? Dan kunnen ze gezellig verder spelen in de buitenspeeltuin met trampoline of aan de andere kant van het terras in de water/zandspeeltuin.

Piazza

Ferini Vintage Conceptstore

De basis van de winkel is 1001 vintage spullen uit de periode 1880 – 1980, van kast tot vingerhoedje, van lamp tot spiegel, van oude treinen tot antiek aardewerk. Blijf niet alleen boven in de winkel, maar vraag naar de verborgen ingang van de gigantische schatkamer vol verbazingen beneden in de winkel. Je raakt hier echt niet uitgekeken!

ferini

Restaurant en speeltuin De Vijf Weeghen

Tussen Nieuwvliet dorp en Nieuwvliet-bad bevindt zich een vijfsprong aan wegen, genaamd de 5 Weeghen. In het gelijknamige familierestaurant met grote buiten- en binnenspeeltuin kun je terecht voor een hapje en een drankje. Met het gezin, de familie, vrienden of gezellig met z'n tweetjes, de 5 Weeghen biedt voor ieder wat wils!

Foto: Facebookpagina De Vijf Weeghen

vijf weeghen

Rent & Joy

Als je bij Rent & Joy een vervoersmiddel huurt dan kun je op een geruisloze manier de streek verkennen. Ontdek Zeeuws-Vlaanderen op een duurzaam vervoersmiddel. Kies uit een chopper, solex, fiets, mountainbike, beachbike scooter of golfkar, allemaal elektrisch! 

rentenjoy

Bistro Chez Pierre / Hotel Maurice

Chef Andy weet in zijn avondbistro Chez Pierre de gasten te bekoren met een klassieke Franse keuken die hij een hedendaagse toets geeft. Een glaasje wijn bij het diner is geen probleem, want in hetzelfde pand vind je Hotel Maurice waar je na het diner heerlijk in slaap kunt vallen. 

Foto: website Chez Pierre

chez pierre