Ontdek Walcheren / de Bevelanden 

intro walcheren

Losse eilanden

Walcheren, Noord-Beveland en Zuid-Beveland waren vroeger losse eilanden. Ze hebben dan ook alle drie hun eigen karakter, maar ook zeker grote overeenkomsten: het is op alle ‘eilanden’ prachtig, je vindt er volop rust en ruimte en je kunt er heerlijk recreëren. 

Walcheren

Walcheren heeft zalig brede zandstranden. Perfect om te zonnen en te zwemmen of om lekker uit te waaien. Met Vlissingen, Middelburg en Veere heeft het gezellige steden waar je prima een terrasje kunt pakken, rond kunt struinen en winkelen. De grote toeristische kustplaatsen zijn Zoutelande en Domburg. Ook daar is van alles te beleven. Wil je even niks aan je hoofd? Dan klim je zo de dijk of het duin over en sta je met je voeten in de branding. Ook in het binnenland vind je allerlei leuke dorpen die je bijvoorbeeld tijdens een fietstocht kunt verkennen. Walcheren heeft daarnaast prachtige natuurgebieden. Vooral de duin- en bosgebieden de Manteling en Oranjezon zijn een bezoekje waard.

walcheren

Noord-Beveland

Noord-Beveland is een eiland van eindeloze polders en dito uitzichten. Het is hier een tikje rustiger dan op Walcheren, maar zeker niet minder mooi! Aan de westkant van het eiland vind je het brede zandstrand van de Banjaard. Verder heeft Noord-Beveland vooral kleine strandjes langs het Veerse Meer en de Oosterschelde waar je heel rustig kunt zwemmen en ook mooie recreatieweides aan het Veerse Meer. Aan datzelfde Veerse Meer ligt ook natuurgebied de Schotsman waar je mooi kunt wandelen.

 

noord-beveland

Zuid-Beveland

Zuid-Beveland is het grootste ‘eiland’ van de drie. Een van de bekendste gebieden hier is de Zak van Zuid-Beveland. Dit is een indrukwekkend en authentiek polderlandschap met veel boomgaarden. In de lente is het hier heel fijn fietsen tussen alle fruitbloesem. Aan de noordkant grenst Zuid-Beveland aan de Nationaal Park de Oosterschelde. Hier kun je (bijvoorbeeld) duiken, zwemmen, zeilen of meevaren met een zeehondentocht. Mosselen en oesters proeven doe je natuurlijk in Yerseke en wil je een dagje shoppen? Dan móét je in Goes zijn.

Foto: Alex van Schaik

goes