Oostburg

Oostburg wordt ook wel 'Eenhoornstad' genoemd. De Eenhoorn is het symbool van deze dorpskern en staat voor kracht en moed. Oostburg vervult een centrumfunctie in de regio: het gemeentehuis een school voor voortgezet onderwijs, het Ledeltheater en een ziekenhuis zijn er gevestigd.

oostburg
oostburg
oostburg kermis
plein oostburg

Wat te doen in Oostburg?

In het centrum van Oostburg zijn er een aantal winkels waar je leuk kunt shoppen. Tussendoor kun je een terrasje pakken of een heerlijk ijsje eten bij de kiosk op de markt. Voor theater of film kun je ook in Oostburg terecht, je vind er namelijk het authentieke Ledeltheater. Wie toch liever voor natuurschoon gaat, kan zijn hart ophalen in natuurgebied het Grote Gat. 

Rondje Oostburg

Wie een middagje Oostburg plant wil natuurlijk de leukste plekjes meepakken. Wij geven je inspiratie voor een leuk en gevarieerd rondje Oostburg. 

Huisje.Plantje.Beestje

Zin om je interieur eens goed op te frissen? Dat kan zeker in deze schattige plantenwinkel aan de Burgemeester Erasmusstraat. De eigenaresse zorgt ervoor dat de winkel altijd goed gevuld is met de mooiste planten en accessoires. Inspiratie op doen? Bekijk dan eens de Instagrampagina @huisje.plantje.beestje. 

huisjeplantjebeestje

De Heerenhoeve

De Heerenhoeve is een melkveebedrijf aan de rand van Oostburg. Je kunt hier elke dag verse melk tappen uit de melkautomaat. De melk is onbehandelde weidemelk van koeien die zoveel mogelijk in de Zeeuwse buitenlucht genieten. Ook kun je hier terecht voor ambachtelijke boerenvla en yoghurt, schepijs en ijstaarten. Alles wordt zelf gemaakt op de boerderij. Ook voor kinderen is het bezoek aan de boerderij een leuke ervaring.

Foto: Facebookpagina De Heerenhoeve

 

heerenhoeve

Bianca Bonte

Staand voor de grote glazen pui zie je het vers gebakken lekkers. Eenmaal de deur geopend wordt je blik onmiddellijk getrokken naar de homemade taart en koek die klaarstaat om gegeten te worden. De koffie krijg je naar smaak geserveerd in een passend kopje. Of geluksthee (ja, echt!) in een dubbelwandig glas. In het midden kun je op het gemak snuffelen tussen de fraai gestileerde kleinere kookspullen. Schaaltjes, bestek, theedoeken, glazen, olijfhouten planken, kommetjes, schorten, pannenlappen en lunchboxen. De opstelling wisselt regelmatig. Dus, neem vooral telkens de tijd. Of verlies deze eens lekker uit het oog.

Foto: Facebookpagina Bianca Bonte

biancabonte

Eigenwijs

Eigenwijs eten&drinken in Oostburg is hip. Een combinatie van felle kleuren, natuurmaterialen en grappige vintage details geeft Eigenwijs eten&drinken in Oostburg een frisse en tegelijkertijd gezellige uitstraling. Bij Eigenwijs kun je op ieder moment van de dag terecht. Bij mooi weer op het zonovergoten terras en bij slecht weer lekker binnen. Ontbijten, lunchen, koffie drinken, borrelen en dineren behoren allemaal tot de mogelijkheden. Lekker eten en gastvrijheid staan centraal. Zelfs aan de kleinste gasten is gedacht met een speciaal kinderhoekje.

Foto: Facebookpagina Eigenwijs

eigenwijs

Zus & Zo

Zus & Zo is met 1000m2 winkelplezier gevestigd aan het Ledelplein en is hèt adres voor hippe kleding, mooie interieur artikelen en een origineel cadeau. Dagelijks wordt het assortiment aangevuld met nieuwe producten. Het concept van de winkel is uniek in zijn soort, omdat je nergens in Nederland, België of Duitsland zo’n bonte verzameling van (cadeau)artikelen, meubeltjes en lampen vindt, tezamen met de hipste kleding, riemen en schoenen.

Foto: Facebookpagina Zus & Zo

zusenzo

Het Groote Gat

Aan de rand van Oostburg vind je het Groote Gat. Vroeger was het Groote Gat alleen een kreek, maar nu is het een zilt natuurgebied waar zeldzame dieren als blauwborst, waterral en baardmannetjes broeden. Het water is brak en er liggen "levende stenen" in, dit zijn kolonies van mosdiertjes, die uitgroeien tot een soort koraal. In de weilanden groeit onder meer het kruipend moerasscherm, het Groote Gat is de rijkste vindplaats in Nederland van dit zeer zeldzame plantje.

luka groote gat