Oostkapelle

Oostkapelle is echt een prachtig stukje Walcheren. Het heeft een gezellige dorpskern met winkeltjes en horeca. Het ligt aan de kust, heeft fraaie duingebieden en stranden, bossen, akkers en weides, buitenplaatsen en nog veel meer. Oostkapelle is echt een groene plek waar je heerlijk actief kunt zijn Je kunt er uren aan een stuk heerlijk wandelen of fietsen en zult je geen seconde vervelen. 

strand oostkapell
oostkapelle hertje
strand jeu de boules oostkapelle
kasteel westhove

Volop activiteiten bij Oostkapelle


Oostkapelle is een fantastische plek voor mensen die lekker actief bezig zijn in de buitenlucht. Een rondje fietsen, naar strand, wandelen… Oostkapelle is er bij uitstek bijzonder geschikt voor. Hier onder vind je een aantal leuke tips. 

De Manteling en buitenplaatsen

Wat de natuur rond Oostkapelle uniek maakt, zijn de vele buitenplaatsen. Een buitenplaats is doorgaans een groot landhuis met daar omheen tuinen en parken. Natuurgebied de Manteling bij Oostkapelle is één grote aaneenschakeling van zulke buitenplaatsen. Een deel daarvan heeft grondgebied opengesteld voor wandelaars en fietsers. Terwijl het misschien voelt of je in een gewoon bos loopt, wandel je dus bij iemand door de (best wel groot uitgevallen) achtertuin. Buitenplaatsen zijn er in alle soorten en maten. Heel romantisch met torentjes en grachten of juist indrukwekkend groots, strak en wit. Door de Manteling lopen verschillende wandel- en fietspaden. Onderweg kun je je even helemaal verliezen in de natuur om je vervolgens weer te vergapen aan een gigantisch landhuis met prachtige gazons en rododendrons. 
 

buitenplaats bij oostkapelle

Kasteel Westhove en Terra Maris

De bekendste buitenplaats in de Manteling is zonder twijfel Kasteel Westhove. Echt een kasteel zoals een kasteel hoort te zijn. Met torens en een slotgracht. Er zit hier tegenwoordig een hostel en in de bijbehorende orangerie zit Museum voor natuur en landschap Terra Maris. Het museum is vooral heel leuk voor kinderen en er zijn, zeker in vakantieperiodes, heel veel activiteiten speciaal voor hen (van paddenstoelen zoeken tot strandjutten en nog veel meer leuks). 

kasteel westhove

Nieuwe natuurgebieden

Naast de Manteling met al haar historie zijn er ook heel veel nieuwere natuurgebieden rond Oostkapelle. Zo ligt er bijvoorbeeld tussen de Aagtekerkseweg en de Landmeterweg een flink park met grote waterpartijen. En ook vanaf de Oude Domburgseweg heb je toegang tot een prachtig bos- en weidegebied. Er wordt in Oostkapelle heel hard gewerkt om het dorp zo groen mogelijk te laten zijn. Eigenlijk hoef je de randen van het dorp maar op te zoeken om in de natuur te komen staan.

oostkapelle natuurgebied met wandelaars

Hertjes

Rond Oostkapelle leven heel veel damherten. Het idee dat je ze zomaar ineens tegen kunt komen, maakt elke wandeling nét een beetje spannender. Vooral rond de schemering kun je ze vaak spotten, maar als je een beetje stil bent tijdens het lopen, kun je ook gewoon overdag zomaar geluk hebben.

hert bij oostkapelle

Dorpskern

Met zo’n mooie omgeving zou je haast vergeten dat het dorp Oostkapelle zelf ook een bezoekje meer dan waard is. Het dorp heeft een oude kern wat verder van strand. Hier vind je het kerkplein met de eeuwenoude kerk en heel wat winkeltjes en gezellige horeca. Door de jaren heen is Oostkapelle meer richting de kust gegroeid en ook daar vind je volop leuke eetgelegenheden.

oostkapelle markt

Het strand van Oostkapelle

Oostkapelle heeft een strand voor iedereen. De stranden grenzen aan de Noordzee en zijn lekker breed. Direct bij de grote overgangen kan het gezellig druk zijn, maar even verderop heb je alle ruimte. 

strand oostkapelle

LandGoed Wandelingen

Bij Oostkapelse ondernemers (bijvoorbeeld bij de supermarkt) kun je gratis de ‘Plattegrond Oostkapelle’ ophalen. Hier staan vier LandGoed Wandelingen op en ook heel veel informatie over wat je onderweg allemaal tegenkomt. Dat maakt wandelen hier natuurlijk nóg leuker. Oostkapelle heeft een geschiedenis die veel verder teruggaat dan je misschien zou denken en ook daar kom je tijdens de LandGoed Wandelingen achter. De bewegwijzerde routes kun je lopen met de papieren versie van de plattegrond. Ook kun je gebruik maken van je smartphone via wroostkapelle.nl of een QR-code.

oostkapelle manteling