Musea in Veere

Bunkermuseum

Het Bunkermuseum zit in twee afzonderlijke bunkers in de duinen van Zoutelande. De ene was in gebruik als personeelsonderkomen, de andere als observatiepost. In de bunkers krijg je een indruk van hoe de Duitse militairen destijds werkten en leefden.


bunkerbehoud.com

bunkermuseum

Marie Tak van Poortvlietmuseum
 

Het Marie Tak van Poortvlietmuseum doet de tijden van Domburg als kunstenaarskolonie herleven met altijd weer bijzondere wisseltentoonstellingen van meerdere kunstenaars.
Tip: sinds kort vind je in dit museum ook een Inspiratiepunt met toeristische informatie.

marietakmuseum.nl

marie tak van poortvlietmuseum

Museum Veere
 

Het centrum van Veere staat vol mooie monumenten. In een paar van de indrukwekkendste (het Stadhuis aan de Markt en de Schotse Huizen aan de Kaai) vind je dit museum waar je van alles te weten komt over de historie van het stadje. 
Hoogtepunt: de eeuwenoude originele beelden van het stadhuis.

museumveere.nl

Museum Veere

Polderhuis Museum

Het Polderhuis noemt zich een dijk- en oorlogsmuseum en dat is precies wat het is. Hier leer je alles over stoere dijkwerkers van Westkapelle en over het vreselijke bombardement dat in de tweede Wereldoorlog een groot deel van het dorp verwoestte.

polderhuiswestkapelle.nl

polderhuis

Terra Maris


Dit museum voor natuur en landschap ligt tussen Domburg en Oostkapelle in natuurgebied de Manteling. Het heeft een groot buitengedeelte waar kinderen van allerlei dingen zelf kunnen uitproberen en ervaren.
Tip: er staan vaak ontzettend leuke kinderactiviteiten en -workshops op de agenda.

terramaris.nl

Terra Maris