Vlissingen

Vlissingen, havenstad aan de Westerschelde. Het is de stad met de langste zeeboulevard van Nederland, waar je de schepen bijna kunt aanraken. Doordat de vaargeul die naar de haven leidt niet ver uit de kust ligt, is Vlissingen de place to be op Walcheren om voorbijvarende schepen te kijken of een prachtige wandeling over het strand te maken. 

Wat te doen in Vlissingen?

Vlissingen is een stad van uitersten. Aan de ene kant heb je de prachtige boulevard met zicht op zee, maar aan de andere kant loop je zo het Nollebos in. Je kunt er naast genieten van de natuur echter ook genoeg andere dingen beleven. En mocht je in Vlissingen uitgekeken zijn dan neem je vanuit deze havenstad makkelijk de veerboot naar Zeeuws-Vlaanderen.

Vlissingen met kids

Als je op vakantie op Walcheren bent met kinderen is het zeker de moeite waard om Vlissingen een bezoekje te brengen. Een museumbezoek, middagje bioscoop of toch liever naar een speelparadijs? Het kan hier allemaal!

Het Arsenaal

Ontdek een van de leukste attracties van Zeeland. Van het bovendek tot in het donkere ruim in het zeeroversnest is er in het Arsenaal voor jong en oud van alles te beleven! Speur als een echte piraat op 65 meter hoogte de Westerschelde af. Ontdek bij het Arsenaal in Vlissingen hoe het leven eraan toe ging in de tijd van de piraten.

De Kazematten

Neem een kijkje onder het Keizersbolwerk in Vlissingen en bezoek De Kazematten, een onderdeel van de Vlissingse vestingwerken uit 1548.

MuZEEum

Bij het Zeeuws Maritiem muZEEum maak je in een prachtig historisch pand kennis met de trotse scheepvaarthistorie van Zeeland. Je ziet hier van alles voorbijkomen: van zeeheld Michiel de Ruyter tot ontdekkingsreizigers en schatten uit scheepswrakken. Het museum richt zich ook op kinderen met allerlei interactieve uitdagingen.

Foto: Website Zeeuws MuZEEum

Muzeeum

Speelparadijs Bambini

Je waant je in Speelcircus Bambini in de wereld van het circus! Er is van alles te beleven. Van een snoezelhoek tot een spectaculaire freefallglijbaan. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in deze indoorspeeltuin, maar... er is ook een buitenspeelterrein van maar liefst 600 m2.

Foto: Facebookpagina Bambini

bambini

Street Jump Vlissingen

Wat is er nou een lekkerder gevoel dan trampoline springen? Jong en oud kan daarvoor terecht bij Street Jump Vlissingen. Wil je over obstakels springen of salto’s maken? Dat kan ook; er zijn allerlei jump-opties. Voor jong en oud en voor ervaren en minder ervaren jumpers.

CineCity

Het bioscoopcomplex CineCity heeft in totaal 7 filmzalen. Daarnaast is er nog een extra multifunctionele zaal (CCXL) waar naast films ook regelmatig theatervoorstellingen te zien zijn. Binnen het complex vind je ook het CineCafe. Een bezoek aan het inpandige cafe maakt het bioscoopbezoek helemaal compleet.

Foto: Website Cinecity

Must do in Vlissingen

Een dagje of weekendje Vlissingen in de planning? Sla dan de hotspots zeker niet over! Wij zetten ze voor je op een rijtje:

Koffie of thee bij Café Marcus

In het hart van Vlissingen vind je dit sfeervolle koffie- en theezaakje. Je kunt er heerlijke koffie of thee met gebak krijgen en voelt je er door het warme ontvangst meteen helemaal thuis. Een heerlijk begin van de dag dus. 

Foto: Facebookpagina Café Marcus

marcus

Wandelen en water: Vlissingen

Wandelroute via routeyou.com | Lengte: 5 km

Wandel in een mooie lus doorheen Vlissingen. Deze route biedt je ook de mogelijkheid om eens te stoppen en een museum te bezoeken (Zeeuws maritiem muZEEum). 

Lunchen bij La Bella Cucina

Bij La Bella Cucina in Vlissingen ben je aan het goede adres voor al het lekkers uit Italië. Je haalt er lunch af, maar schuift er net zo goed aan voor een warme maaltijd met een glas vino.

Foto: Facebookpagina La Bella Cucina

bellacucina

Rondstruinen bij Crazy Lovers

Crazy Lovers is een winkel vol met pareltjes. Het is een tweedehands kledingwinkel waar je het unieke kledingstuk vind dat je nergens anders kunt vinden. 

Foto: Facebookpagina Crazy Lovers

Shoppen bij Mrs. Marcos

Mrs. Marcos is niet zomaar een winkel, maar een beleving waarbij uitstekende service prioriteit is. Het is een kleurrijke winkel met kleding en accessoires in het leukste straatje van Vlissingen. Bij Mrs. Marcos kun je terecht voor de perfecte outfit. 

Foto: Facebookpagina Mrs. Marcos

marcos

Dineren bij Soif

In dit sfeervolle café-restaurant, gevestigd op één van de leukste spots in Vlissingen, kun je genieten van een heerlijke maaltijd. Uniek hier is dat er steeds wisselende exposities van verschillende kunstenaars te bekijken zijn. Op zondag kun je regelmatig genieten van een bandoptreden. 

Foto: Facebookpagina Café Soif

 

 

soif

Slapen bij Pier7

Pier7 ligt aan het strand in Vlissingen en biedt uitzicht op zee en faciliteiten zoals een bar en een restaurant. Kom hier dus om te overnachten aan zee, met een mooi terras op het strand en uitzicht op de gigantische schepen die voorbij varen! 

Foto: Facebookpagina Pier7

pier7

Fietsen door en rondom Vlissingen

Door de verschillende natuurlandschappen die je hier vind, is het een feest om te fietsen door en rondom Vlissingen. De fietsroutes leiden je langs natuurschoon, historie en water, veel water. 

Fietsroute van Vlissingen naar Westkapelle

Fietsroute via fietsnetwerk.nl | Vlissingen - Koudekerke - Westkapelle | Lengte: 48 km

Vlissingen heeft een internationale achtergrond. Er was de bezetting door Duitsers in de Tweede Wereldoorlog en de Inundatie van Walcheren door de Britse geallieerden. Het gevolg van die onderwaterzetting is nog het beste te zien in de baai van Westkapelle. Dankzij het verdrag van Fontainebleau is Vlissingen ook nog een tijdje Frans bezit geweest. Nog altijd weten de nazaten van de vroegere veroveraars dit deel van Zeeland te vinden en dat is geen wonder. Want al willen de inwoners Zeeuws en Nederlands blijven: meegenieten mag altijd!

Fietsroute aan twee zijden van het water

Fietsroute via fietsnetwerk.nl | Vlissingen - Middelburg - Breskens | Lengte: 75 km

Bekijk tijdens deze fietsroute Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren. Door de Ferry die vaart tussen Breskens en Vlissingen kan je beide delen van Zeeland bekijken. Tussen het fietsen door kan je dus heerlijk uitwaaien op de Westerschelde Ferry. Op deze ferry zie je van alles, grote vrachtschepen, zeilers, meeuwen en wellicht nog andere mooie dieren. Verder fiets je door de plaatsen Middelburg, Vlissingen, Breskens en IJzendijke.

Fietsroute langs Middelburg en Vlissingen

Fietsroute via fietsnetwerk.nl | Middelburg - Arnemuiden - Vlissingen | Lengte: 40 km

'Driemaal is scheepsrecht', zullen ze in Arnemuiden gedacht hebben. Nadat het plaatsje in 1440 en 1460 twee keer verzwolgen was door de Arne, werd Arnemuiden in 1462 voor de derde keer gesticht. En met succes, Arnemuiden ligt er nu nog steeds. Al heeft Alva in de Tachtigjarige Oorlog nog geprobeerd om de stad te verwoesten...

Speuren door Vlissingen!

Speurtocht door Vlissingen