Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen een ‘landje apart’.

badkoerierpolder

Zeeuws-Vlaanderen

Dijken die kronkelen. Dijken die kaarsrecht zijn. Polderland tot aan de horizon. Een prachtig gebied dat bedrijvigheid en modern leven lijkt op te slokken in oneindige ruimte. Zeeuws-Vlaanderen grenst aan België en is daarmee het vaste land van Zeeland. En toch kom je er vanuit Nederland alleen via een lange tunnel of via de Westerschelde Ferry. Dat maakt deze regio terecht tot een landje apart!

Strand

De stranden aan de kust van West-Zeeuws-Vlaanderen horen bij de allermooiste van Nederland. Brede zandstranden, schitterende paviljoens en volop ruimte om te genieten van de zomerzon.

strand nieuwvliet

Bourgondisch

Vlaanderen ligt niet alleen over de grens. Vlaanderen is ook al hier. Stadjes als Hulst en Sluis hebben die beroemde Bourgondische levensstijl in hun aderen stromen. Winkelen, terrasjes en heerlijk eten kan hier het hele jaar rond.

Foto: Stichting promotie sluis

bourgondisch

Natuurgebieden

De natuurgebieden in Zeeuws-Vlaanderen hebben allemaal een eigen karakter. Grote slikken- en schorrengebieden aan de kust, kreken met gras, struweel en bos in het binnenland, historisch erfgoed met grote natuurwaarden op verrassend mooie plekken. Je kan zelf de natuurgebieden gaan verkennen, maar ook heel interessant én leerzaam zijn de natuurtochten met een gids. Trek stevige schoenen of laarzen aan en ga mee op excursie!

Klik hier voor meer natuurgebieden

braakman noord