Schaatsplekken Zeeland

IJsclub Ouddorp

Voor deze schaatsbaan in Ouddorp is er natuurijs nodig, maar 5 cm is voldoende. Hier kan dus zodra het vriest vrij snel al geschaatst worden. Te vinden aan de Hofdijksweg 44, 3253 KB  Ouddorp.

ijsclub ouddorp

IJsclub Vooruit

Goedereede is pittoresk, helemaal in de winter. Daarom mag de ijsbaan hier in dit lijstje niet ontbreken. Deze vind je aan de Spuidijk 7, 3252 BM Goedereede.

ijsclub vooruit

Singelkade in Middelharnis

Dit is echt oudhollands schaatsen op natuurijs waar het even voor dient te vriezen, maar dan heb je hier langs de huizen en onder de bruggen door gegarandeerd veel schaatsplezier. De afstand heen-en-weer is niet overdreven groot, dus is dit een erg geschikte schaatsplek voor kinderen.

schaatsen middelharnis

Schaatsen in Schuddebeurs

Zodra de temperatuur er goed voor is, wordt het veld aan de Donkereweg in Schuddebeurs onder water gezet. De ijsvereniging zorgt dat er licht is en koek en zopie natuurlijk…

Schuddebeurs Ijsbaan

IJsbaan Oosterland

Oosterland heeft een ijsbaan die in de winter onder water gezet wordt. IJsvereniging Winterleven zorgt dat als er ijs ligt de baan mooi begaanbaar is voor iedereen. Lekker ruime baan om flinke rondjes te maken.

Oosterland ijsbaan

IJsbaan Burgh-Haamstede

Voor deze ijsbaan moet je geduld hebben, het moet flink vriezen om de plas in de duinen dicht te krijgen. Maar dan is het wel prachtig schaatsen middenin de natuur. Aan de Lage zoom tussen Burgh-Haamstede en Renesse gaat het sneller, daar kun je tegenover camping de Wijde Blick al snel de ijzers onderbinden.

schaatsen burgh-haamstede

Mooie plassen om op te schaatsen op Walcheren zijn bijvoorbeeld aan de Oude Veerseweg en Zandvoortweg net buiten Middelburg.

schaatsen bolwerk middelburg

Oostburg Grote Gat

Schaatsclub Het Grote Gat zorgt voor een mooie ovalen schaatsbaan op de kreek pal ten oosten van Oostburg. En als het even kan zijn er ook wedstrijdjes voor de kinderen. www.hetgrotegat.nl

het grote gat oostburg

Nieuwvliet De Blikken

Schaatsen kan hier al vrij snel. En veilig! Nergens is het hier echt diep. Bij de eerste ijspret zie je hier gezinnen met kinderen op het ijs. Een rondje naar het einde en terug is bijna 2 kilometer.

de blikken nieuwvliet

Groede Het Zwarte Gat

Het duurt wat langer voor hier geschaatst kan worden. Maar als de ijzers onder kunnen, dan is het ijs vrijwel altijd van topkwaliteit. Vooral ook bij jongeren een geliefde plek.

het zwarte gat

Schoondijke De Molenkreek

Ook een echte familie ijsbaan. Prachtige Hollandse plaatjes kan je hier schieten doordat de molen aan de rand van de kreek staat

schaatsen schoondijke

Sluis De Damse Vaart

De enige toertocht die grensoverschrijdend is. Schaatsen van Sluis naar Brugge en terug. Dat is ook vooral schaatsers ontmoeten op het Nederlandse deel. En wandelaars ontmoeten op het Vlaamse deel. Alleen…. Het is al jaren geleden dat de toertocht kon. Deze winter misschien weer eens?

sluis brugge sluis

Retranchement Willem Leopoldpolder

In het natuurgebied Willem Leopoldpolder liggen een paar ondiepe plassen. Vorig jaar werd hier veel geschaatst met kleine kinderen. Ideaal, beetje beschut, overzichtelijk, veilig en niet te groot. Echte schaatscracks hebben hier niets te zoeken. Gezinnen wel!

Retranchement Willem Leopoldpolder