Fietsroute 'West Schouwen-Duiveland'

Schouwen - Duiveland
fietsen

Fietsroute via Fietsnetwerk.nl | 35 km

Renesse staat al van oudsher bekend als badplaats. De laatste jaren heeft het dorp zich ontwikkeld tot een echte familiebadplaats. De heren van Renesse waren mannen met invloed. Hun kasteel, slot Moermond, bestaat nog altijd en kom je tegen op deze fietsroute. Van het interieur is helaas vrijwel niets bewaard gebleven door de schade van de watersnoodramp.

Scharendijke is van een kleine buurtschap uitgegroeid tot het neusje van de zalm voor watersporters. Daarna trek je het land in. Fiets door de Zeeuwse polders en langs de kanalen naar Serooskerke. De kinderen van heer Alard stichtten een dorp dat ze Sheralardskindskerke noemden, later verbasterd tot Serooskerke. In dit dorp brak in 1953 de dijk door, waardoor de polder Schouwen onder water liep. Door nieuwe bedijking ontstond natuurgebied De Schelphoek, een prachtig natuurgebied waar veel vogels op afkomen.

Langs de Oosterschelde fiets je naar Burgh-Haamstede, een plaats die vooral bekend staat als toeristisch gebied. In de zomer weten velen de weg naar de stranden te vinden. Hier vind je ook Slot Haamstede. Via de natuur van het Nationaal Park Het Zeepe fiets je terug naar Renesse.