Kijkje bij Waterdunen

Bijzonder natuur- en recreatiegebied

Wat moet dat voor een landschapsarchitect geweldig zijn. Je pakt op een dag een groot stuk blanco papier en dan kan je gaan tekenen. Een kreek, nog een kreek, een verhoogd gedeelte in het zand, duinen met mooie plekken voor de huisjes. Ze gaat maar door, die landschapsarchitect, ze tekent vogelkijkhutten, wandelpaden met bruggen over de kreken. Waterdunen krijgt al aardig vorm! Ergens in oktober gaan de wandelpaden open en kan iedereen die dat wil op eigen houtje het gebied verkennen. 

Wandelpaden
Een prachtig overzicht van het hele gebied heb je vanaf de zeedijk bij de getijdenduiker of bij de vuurtoren. Wil je Waterdunen tot in het hart van het gebied verkennen? Dat kan uitstekend via de gloednieuwe wandelpaden. Behalve schelpenpaden is er ook een verhard pad. Fijn voor de wandelwagen of voor mensen die minder mobiel zijn. In het gebied worden drie wandelroutes uitgezet. (Vogelroute, 5,5 km / Zeekraalroute 4,5 km / Golfroute 9 km). Fietsen is niet toegestaan, aan de randen zijn plekken genoeg om je fiets te stallen. Vanwege de vogels en het vee mogen honden niet mee in het gebied, ook niet aangelijnd. (op een klein aangegeven stukje na)

Vogelkijkhutten
Al heel snel nemen honderden vogels bezit van het gebied. Het gekrijs van de meeuwen en de activiteiten van de vele andere vogels zijn een lust voor oor en oog. Om alles goed te bekijken en om de vogels niet te storen zijn een aantal vogelkijkhutten gebouwd.

Vogeleilanden
Midden in Waterdunen zijn een aantal hoger gelegen zandeilanden aangelegd. De eilanden zijn niet bereikbaar voor wandelaars. Vogels hebben hier volop mogelijkheden om ongestoord te broeden. 

Wil je alle informatie? Kijk dan zeker eens op www.waterdunen.com

Wulpen